Borsós, sajtos gnocchi: készítsd hozzá saját kezűleg a tésztát
A fokhagymás, borsós gnocchinak még nagyobb sikere lesz, ha a tésztát is saját magad készíted.

borsos-gnocchi
Ez is érdekelhet

Egy zúzós buli szimfonikusokba ágyazva (x)

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Dönts Te az adód egy százalékáról! (x)

beauty and style

A bozontos szemöldök ravasz kis trükkje: így marad tartós a belőtt forma »

A legvonzóbb szőke árnyalatok a szezonban: már nem a platinahaj a nyerő »

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tészta finom illata már messziről az ebédlőasztalhoz csábít mindenkit. Megéri saját kezűleg készíteni a gnocchit, mert sokkal finomabb, mint a mirelit vagy az előre csomagolt. Ráadásul csak elsőre tűnik bonyolultnak. Minél régebbi krumplit használsz hozzá, annál jobb. A fokhagyma, a borsó és a bacon külön-külön is finomak, és jól illenek egymáshoz.

Borsós, sajtos gnocchi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • 1 bögre borsó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 szelet bacon
  • 2 db tojás
  • 0.5 dl tejszín
  • 1 ág bazsalikom
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a krumplit főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Pucold meg, és egy krumplinyomón törd át. Sózd, borsozd meg, add hozzá a tojást, majd részletekben adagold hozzá a lisztet, és jól dolgozd össze. Ne lepődj meg, ha először ragadósnak tűnik. Amikor az utolsó adag lisztet is hozzáadod, leválik az edény faláról és a kezedről. Ne gyúrd sokáig, nem tesz jót a tésztának. 

Rakd át lisztezett felületre, majd oszd kisebb gombócokra, és ezeket sodord ujjnyi vastagságú, körülbelül két centis darabokra. Dobd a gnocchikat lobogó, sós vízbe, és főzd ki a tésztát. Szűrd le, és csepegtesd le. 

 

Az olajat hevítsd fel, pirítsd meg rajta az aprított bacont. Szedd ki, majd nyomd a zsiradékba a préselt fokhagymát. Kevergesd addig, amíg elkezd színesedni és illatozni. Rakd hozzá a borsót, és párold puhára. Végül forgasd hozzá a tésztát, sózd és borsozd ízlés szerint, és öntsd rá a tejszínnel elkevert reszelt sajtot. Dobd vissza rá a bacont, majd, amikor a sajt ráolvad a tésztára, húzd le a tűzről, és rögtön tálald. 

Ha szívesen eszed az olasz tésztákat, akkor a szaftos bolognai lasagnét se hagyd ki. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük