Ropogósra sült kukoricás lepénykék: konzervből pillanatok alatt készen van

Ezekbe a ropogós kukoricás lepényekbe borsó és reszelt krumpli is kerül. Mivel kukoricalisztből készülnek, gluténmentesek is.

borsos kukoricas lepeny
beauty and style
Top olvasott cikkek

A reszelt krumplival és borsóval készült kukoricás lepény pillanatok alatt készen lesz konzervzöldségekből. A villámvacsorához semmi mást nem kell tenned, csak összekeverni a hozzávalókat, majd serpenyőben néhány perc alatt kisütni őket. Köretként vagy önálló fogásként is tökéletesek.

Borsós-kukoricás lepény

Hozzávalók 4 személyre

  • 7.5 dkg borsó
  • 7.5 dkg kukorica
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 3 krumpli
  • 3 dl kefir
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle konzervet csepegtesd le. A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld egy tálba. Add hozzá a borsót és a kukoricát, a kefirt, majd fokozatosan annyi lisztet, hogy sűrű tésztát kapj. Sózd, borsozd, szórd meg aprított petrezselyemmel, és formálj belőle lepényeket. 

Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd ki a kis korongokat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald tejföllel, mártogatóssal vagy akár valamilyen szaftos hússal.

Sütőben is készíthetsz hasonló lepényt répából: ezzel a módszerrel zsiradékkal sem fogja megszívni magát.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük