Ropogósra sült kukoricás lepénykék: konzervből pillanatok alatt készen van

Ezekbe a ropogós kukoricás lepényekbe borsó és reszelt krumpli is kerül. Mivel kukoricalisztből készülnek, gluténmentesek is.

Borsós-kukoricás lepény
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A reszelt krumplival és borsóval készült kukoricás lepény pillanatok alatt készen lesz konzervzöldségekből. A villámvacsorához semmi mást nem kell tenned, csak összekeverni a hozzávalókat, majd serpenyőben néhány perc alatt kisütni őket. Köretként vagy önálló fogásként is tökéletesek.

Borsós-kukoricás lepény

Hozzávalók 4 személyre

  • 7.5 dkg borsó
  • 7.5 dkg kukorica
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 3 krumpli
  • 3 dl kefir
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle konzervet csepegtesd le. A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld egy tálba. Add hozzá a borsót és a kukoricát, a kefirt, majd fokozatosan annyi lisztet, hogy sűrű tésztát kapj. Sózd, borsozd, szórd meg aprított petrezselyemmel, és formálj belőle lepényeket. 

Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd ki a kis korongokat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald tejföllel, mártogatóssal vagy akár valamilyen szaftos hússal.

Egyszerű, fokhagymás répatócsni: sütőben is elkészítheted

A sütőben sült zöldséget csak szeretni lehet, hát még akkor, ha tócsni formájában kerül a tepsibe. Az édeskés répa tökéletes alapja lesz.

Elolvasom
Ezt is szeretjük