4 fincsi bográcsos étel
Barbecue-parti ide, grillezés oda, azért egy jó kis bográcsozásnál nincs is jobb! Rakd meg hát a tábortüzet, vegyél egy üveg jófajta bort, hívd fel a barátaidat, és kezdődhet a buli!
Alföldi gulyásleves
Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús
- 40 dkg burgonya
- 1-2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- egész köménymag
- édes pirospaprikapor
- só
Kockázd fel a vöröshagymát. Egy bográcsban forrósítsd fel az olajat, és párold üvegesre benne a vöröshagymát.
Kockázd fel falatnyi darabokra a marhahúst. Mikor a hagyma kész, vedd le a tűzről, és szórd meg pirospaprikával. Tedd a húst a lábosba, és rakd vissza a tűzre. Állandó kavargatás közben pörköld meg a hús minden oldalát. Önts a húshoz 1 dl vizet, add hozzá a paprikát és a paradicsomot négybe vágva, majd fedő alatt párold meg.
Tisztítsd meg a zöldségeket, a burgonyát kockázd fel, a répát és a gyökeret vágd karikákra, a fokhagyma-gerezdeket vágd félbe. Amikor a hús már majdnem puha, öntsd fel vízzel, add hozzá a zöldségeket, a fokhagymát és a fűszereket, ízlés szerint sózd. Főzd készre. Tálalás előtt vedd ki a levesből a zöldpaprikát és a fokhagyma-gerezdeket. Kínálj hozzá friss kenyeret és erős paprikát.
Lecsó bográcsban
Hozzávalók:
-
1 szál füstölt kolbász
-
4 szál főzőkolbász
-
100 g füstölt szalonna
-
1 kg zöldpaprika
-
1 kg paradicsom
-
3 fej vöröshagyma
-
só
-
őrölt feketebors
Mosd meg a zöldségeket. Vágd félbe a vöröshagymát, és szeleteld fel. Kockázd fel a szalonnát. Karikázd fel a zöldpaprikát. Vágd gerezdekre a paradicsomot. Karikázd fel a kolbászokat. Tedd a bográcsba a szalonnát, és kis lángon süsd ki a zsírját. Dobd a szalonnára a hagymát, és pirítsd pár percig. Add hozzá a paradicsomot, és sózd meg. Amikor a paradicsom levet eresztett, add hozzá a zöldpaprikát és a kolbászokat is. Forrástól számítva főzd 15-20 percig. Ízesítsd sóval és borssal.
Halászlé
Hozzávalók:
-
1 kg ponty
-
1 kg keszeg
-
10 dkg édesvízi haltej
-
10 dkg édesvízi halikra
-
2 db vöröshagyma
-
2 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
1-2 evőkanál édes pirospaprikapor
-
só
Filézd ki, irdald be, sózd meg, és szeleteld fel a pontyot. Szeleteld fel a hagymát. Tedd fel főni a keszeget és a halaprólékot a hagymával, a paradicsommal és a zöldpaprikával. Lassú lángon főzd 1 órán keresztül. Törd át szitán a levest, majd hintsd meg a pirospaprikával. Tedd bele a pontyot, a haltejet és a halikrát. Ízesítsd a sóval. Lassú tűzön, 10-15 perc alatt főzd készre. Tálaláskor kínálj mellé erős paprikát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Hortobágyi pásztorhús
Hozzávalók:
-
3 kg borjúhús
-
fél kg füstölt szalonna
-
3-4 fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db erős zöldpaprika
-
3 db paradicsom
-
15 dkg édes pirospaprikapor
-
1 csipet egész köménymag
-
1 kávéskanál őrölt feketebors
-
1 kg burgonya
-
30 dkg tarhonya
-
só
-
3 db babérlevél
Vágd apróra a szalonnát. Tedd a szalonnát a bográcsba, és lassú tűznél süsd a zsírjára. Vágd kockákra a vöröshagymát, és süsd a szalonnán aranysárgára. Aprítsd fel a fokhagymát, karikázd fel a zöldpaprikát, vágd cikkekre a paradicsomot. Add a hagymához a zöldségeket és a fokhagymát. Vágd a húst falatnyi kockákra. Add a húst a hagymás zöldségekhez. Lassú tűzön puhítsd. Főzd félpuhára a tarhonyát egy másik edényben. Vágd a burgonyát karikákra. Add a majdnem puha húshoz a tarhonyát és a burgonyát, majd főzd össze. Forrón tálald, kínálj mellé friss házikenyeret.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha