A birsalmasajt receptje
A nagyi is így készítette
A birsalmasajt első ránézésre elég furcsa étel - és másodikra is -, jellegzetes színe és állaga kiemeli a többi lekvár és édesség közül.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a pompás kis készítmény nagyon jól passzol markáns ízű húsok mellé, sajtokhoz, de egy könnyű salátába is belerejtve is isteni.

Dió helyett tehetsz bele mazsolát vagy akár mandulát is, amit jobban szeretsz, de ha nem kerül bele semmi, az is jó.

Birsalmasajt

Hozzávalók:

  • 1 kg birsalma
  • 60 dkg cukor
  • 15 dkg bontott dió
  • 1 citrom

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Kezdésként az almákat mosd meg jó alaposan, tisztítsd meg a nemkívánatos részektől, majd egy jó nagy lábasba darabolt bele, és öntsd fel vízzel annyira, hogy ellepje őket. Amikor már eleget főttek, tehát megpuhultak, facsard hozzájuk a citrom levét, és botmixerrel turmixold őket addig, amíg egyenletes lét nem kapsz. A cukrot némi víz segítségével főzd sziruppá, majd adagold ezt is az almás-citromos léhez.

Folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg újra felforr, szórd bele a diót, főzd még körülbelül 20 percig, majd zárd el alatta a gázt. Végy elő különböző, számodra szimpatikus formákat, öblítsd át őket hideg vízzel, öntsd beléjük a masszát, majd tedd az egészet hűvös helyre, hogy a birsalmasajt megdermedjen. Egy napot hagyd állni, utána kiütögetheted a formákból, és már fogyaszthatod is.

Az ősz ízei a konyhádban

A legszínesebb évszak rengeteg sajátos ízt rejt magában, válogass közülük kedvedre linkgalériánkban!

Ezt is szeretjük