A birsalmasajt receptje
A birsalmasajt első ránézésre elég furcsa étel - és másodikra is -, jellegzetes színe és állaga kiemeli a többi lekvár és édesség közül.
Ez a pompás kis készítmény nagyon jól passzol markáns ízű húsok mellé, sajtokhoz, de egy könnyű salátába is belerejtve is isteni.
Dió helyett tehetsz bele mazsolát vagy akár mandulát is, amit jobban szeretsz, de ha nem kerül bele semmi, az is jó.
Birsalmasajt
Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- 60 dkg cukor
- 15 dkg bontott dió
- 1 citrom
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Kezdésként az almákat mosd meg jó alaposan, tisztítsd meg a nemkívánatos részektől, majd egy jó nagy lábasba darabolt bele, és öntsd fel vízzel annyira, hogy ellepje őket. Amikor már eleget főttek, tehát megpuhultak, facsard hozzájuk a citrom levét, és botmixerrel turmixold őket addig, amíg egyenletes lét nem kapsz. A cukrot némi víz segítségével főzd sziruppá, majd adagold ezt is az almás-citromos léhez.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg újra felforr, szórd bele a diót, főzd még körülbelül 20 percig, majd zárd el alatta a gázt. Végy elő különböző, számodra szimpatikus formákat, öblítsd át őket hideg vízzel, öntsd beléjük a masszát, majd tedd az egészet hűvös helyre, hogy a birsalmasajt megdermedjen. Egy napot hagyd állni, utána kiütögetheted a formákból, és már fogyaszthatod is.
Az ősz ízei a konyhádban
A legszínesebb évszak rengeteg sajátos ízt rejt magában, válogass közülük kedvedre linkgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!
- piskóta
- édességek
Omlós piskóta pikáns borkrémmel
- sütemény
- édességek
Omlós házi mandulás keksz
- mák
- édességek