Házi babéros újkrumplifőzelék - Tejszínnel habarva még krémesebb
Ha változtatnál a jól megszokott újkrumplifőzeléken, így tedd.
Sokkal finomabb lesz a klasszikus főzelék, ha újkrumpliból készíted, és a tejföl helyett tejszínnel habarod be. Nagy előnye még, hogy villámgyorsan megfő, és nagyon zamatos lesz.
A krumplifőzeléket tálalhatod sült kolbásszal, virslivel, pörkölttel vagy fasírttal. Tavasziassá teheted, ha medvehagymát vagy friss petrezselymet is raksz hozzá.
Babéros újkrumplifőzelék
Hozzávalók:
- 70 dkg újkrumpli
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika
- 2 dl tejszín
- 2 babérlevél
- 2 evőkanál zsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- késhegynyi bors
Elkészítés ideje: 30 perc
A krumplit kapargasd meg, vagy menj rajta végig egy körömkefével, vágd vékony karikákra, és mosd meg alaposan. Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, és pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Dobd rá a feldarabolt paprikát és a krumplit, majd kevergetve süsd egy-két percig. Sózd, borsozd meg, rakd hozzá a pirospaprikát és a babérlevelet. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi, és főzd körülbelül 15 percig.
Amikor a krumpli már puha, készítsd el a habarást. Végy ki a főzőléből egy-két merőkanállal, dolgozd simára a tejszínnel és a liszttel, majd öntsd vissza. Közben kevergesd. Várd meg, míg rottyan egyet, és le is veheted a főzeléket a tűzről.