Almával sült, rozmaringos csirke: isteni főfogás olajszag nélkül
Az egészben sült csirke almával és rozmaringgal igazán ütős főétel. Attól sem kell félned, hogy kiszárad.

Almával sült, rozmaringos csirke: isteni főfogás olajszag nélkül
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészben sült csirke mindig remek megoldás, ha több embert akarsz egyszerre jóllakatni. Variálhatsz a pácon, esetleg töltheted. Ha rozmaringgal és almával kínálod, biztos, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Sütés közben locsolgasd, és többször forgasd, hogy egyformán piruljon. 

Almás, rozmaringos csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész grillcsirke
  • 2 db alma
  • 1 db narancs
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan tisztítsd meg, ha találsz rajta szőrt, távolítsd el. Mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. Dörzsöld bele a vajat, szórd meg sóval, borssal, és tedd a hűtőbe egy-két órára. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg vízzel.

Told előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon körülbelül egy-másfél órán keresztül. Félidőben dobd mellé az almát, a narancsot, a fokhagymát és a rozmaringot. Közben locsolgasd meg a saját szaftjával, és forgasd meg. Ha a hús puha, magasabb hőfokon pirítsd még 15-20 percig. A sütőből kivéve pihentesd 10-15 percig. Utána szebben tudod szeletelni.  

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük