Almával sült, rozmaringos csirke: isteni főfogás olajszag nélkül
Az egészben sült csirke almával és rozmaringgal igazán ütős főétel. Attól sem kell félned, hogy kiszárad.

Almával sült, rozmaringos csirke: isteni főfogás olajszag nélkül
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Helena Christensen 50 évesen sem szégyenlősködik: bőrruhában mutatta meg észbontó alakját »

Felemás csizmát vett fel, de nem feledékenységből: újra terjed a vidám trend »

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült csirke mindig remek megoldás, ha több embert akarsz egyszerre jóllakatni. Variálhatsz a pácon, esetleg töltheted. Ha rozmaringgal és almával kínálod, biztos, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Sütés közben locsolgasd, és többször forgasd, hogy egyformán piruljon. 

Almás, rozmaringos csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész grillcsirke
  • 2 db alma
  • 1 db narancs
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan tisztítsd meg, ha találsz rajta szőrt, távolítsd el. Mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. Dörzsöld bele a vajat, szórd meg sóval, borssal, és tedd a hűtőbe egy-két órára. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg vízzel.

Told előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon körülbelül egy-másfél órán keresztül. Félidőben dobd mellé az almát, a narancsot, a fokhagymát és a rozmaringot. Közben locsolgasd meg a saját szaftjával, és forgasd meg. Ha a hús puha, magasabb hőfokon pirítsd még 15-20 percig. A sütőből kivéve pihentesd 10-15 percig. Utána szebben tudod szeletelni.  

Ezt is szeretjük