Almával sült, rozmaringos csirke: isteni főfogás olajszag nélkül
Az egészben sült csirke almával és rozmaringgal igazán ütős főétel. Attól sem kell félned, hogy kiszárad.

Almával sült, rozmaringos csirke: isteni főfogás olajszag nélkül
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült csirke mindig remek megoldás, ha több embert akarsz egyszerre jóllakatni. Variálhatsz a pácon, esetleg töltheted. Ha rozmaringgal és almával kínálod, biztos, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Sütés közben locsolgasd, és többször forgasd, hogy egyformán piruljon. 

Almás, rozmaringos csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész grillcsirke
  • 2 db alma
  • 1 db narancs
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan tisztítsd meg, ha találsz rajta szőrt, távolítsd el. Mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. Dörzsöld bele a vajat, szórd meg sóval, borssal, és tedd a hűtőbe egy-két órára. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg vízzel.

Told előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon körülbelül egy-másfél órán keresztül. Félidőben dobd mellé az almát, a narancsot, a fokhagymát és a rozmaringot. Közben locsolgasd meg a saját szaftjával, és forgasd meg. Ha a hús puha, magasabb hőfokon pirítsd még 15-20 percig. A sütőből kivéve pihentesd 10-15 percig. Utána szebben tudod szeletelni.  

Ezt is szeretjük