A Wellington-bélszín receptje
Így lesz omlós és szaftos
A Wellington-bélszínt nem olyan nehéz elkészíteni, így karácsonykor érdemes vele megpróbálkozni.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legegyszerűbb húsokat is feldobja, ha leveles tésztába tekercseled őket. Ezért annyira különleges a Wellington-bélszín. Bár elsőre biztosan az éttermi csoda ugrik be, te magad is könnyedén elkészítheted. Nem lesz másra szükséged, mint egy szép szelet húsra, némi gombára és sonkára, na meg persze a tésztára és a fűszerekre.

Próbáld ki mesés receptünket, mely akár a karácsonyi vacsorán is biztosan megállja a helyét!

Wellington-bélszín

Hozzávalók:

  • 50 dkg bélszín
  • 30 dkg gomba
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg szárított sonka
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • rozmaring
  • bors

A vajat olvaszd fel, és a hús mindkét oldalát süsd meg rajta. Közben sózd, borsozd ízlésed szerint, és szórd meg rozmaringgal is. Ezután vedd ki a húst, és hagyd kihűlni. A vajra dobd rá a felszeletelt gombát, és szórd meg a felaprított petrezselyemmel. A kiengedett leveles tésztát nyújtsd ki, majd vágd akkorára, hogy a húst teljesen körbeérje. Fektess rá sonkaszeleteket a tésztára, oszlasd el rajta a hagymát, végül az alsó harmadára tedd a húst.

Tekerd fel, és a két szélét hajtsd be, hogy a töltelék benne maradjon. A batyu tetejét kend meg tojássárgájával, majd csúsztasd a tepsit előmelegített sütőbe. Attól függően, hogy mennyire átsülve szereted a húst, annyi ideig süsd.

Blog.hu ajánló