A tökéletes, ropogós sült csirke receptje

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és számtalan módon teheted izgalmasabbá. Ráadásul a pirosra sült csirkét mindenki szereti.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ropogós, piros bőr alatti omlós, illatos csirkehúsnak senki nem tud ellenállni, a változatosságot pedig az izgalmas fűszerek és pikáns hozzávalók garantálják.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha gyümölccsel vagy citrommal készíted, könnyű, friss fogást tálalhatsz, míg a burgonyaágyon sült csirke kiadós, laktató vasárnapi ebéd lehet.

Citromos-kakukkfüves sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 3 citrom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • feketebors

A csirke bőrét óvatosan vágd be, majd a bőr és a hús közé nyomkodd be a fokhagymákat. Ezután dörzsöld be sóval és borssal, a hasába pedig tegyél bőven kakukkfüvet.

Két citromot facsarj ki, keverd el az olívaolajjal, és kend meg vele a csirkét, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tedd be sülni fóliával letakarva, úgy másfél órára.

Közben kenegesd a megmaradt citromos-olajos keverékkel, vagy, ha az elfogyott, a csirke alatti lével. 20 perccel a sütési idő lejárta előtt vedd le a fóliát, és a megmaradt citromot karikázd a csirkére.

Sült csirkecomb ananásszal

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 1 ananászbefőtt
  • 1 kis doboz tejszín
  • vaj
  • citromlé
  • szerecsendió
  • fehérbors

A csirkecombot sózd, borsozd, és egy kis vajjal süsd meg fóliában. Közben elkészítheted az ananászos ragut: az ananászt vágd ujjnyi darabokra, és pirítsd meg kevés vajon. Adj hozzá egy rész ananászlét - jó a konzerv leve is - és két rész tejszínt. Főzd, amíg besűrűsödik, szórd meg egy csipet szerecsendióval, és savanyítsd pár csepp citromlével.

Burgonyaágyon sült magyaros csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szelet füstölt sonka
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • bors
  • pirospaprika

A sót, a borsot és a pirospaprikát keverd össze, és fűszerezd vele a húst. A burgonyát tisztítsd meg, a héját pucold le, és vágd vékony szeletekre. A hagymát karikázd fel, a sonkát vágd kis kockákra. Ezután a krumplit a hagymával és a sonkával keverd össze, és sózd meg. A paradicsomot és a paprikát karikázd fel. A tepsit olajozd ki, és tedd bele a sózott hagymás-sonkás krumplit. Tedd rá a húst, a paprikát, a paradicsomot, önts alá kevés vizet, és letakarva 160 fokon 45 percig párold. Ezután vedd le róla a fóliát, és süsd pirosra a húst.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Fahéjas, krétai sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 1 kg krumpli
  • 2-3 paradicsom
  • 2-3 vöröshagyma
  • 1 paradicsomkonzerv
  • fahéj
  • római kömény
  • oregánó
  • olívaolaj

A csirkét tedd egy hőálló tálba, borítsd be paradicsomszeletekkel és hagymakarikákkal, locsold meg olívaolajjal, és fűszerezd sóval, oregánóval és fahéjjal. Takard le fóliával, és sütőben párold puhára, majd a fóliát levéve süsd pirosra. A krumplit vágd nagyobb darabokra, és halmozd egy másik tűzálló tálba. Szórd meg fahéjjal és római köménnyel, karikázz rá egy hagymát, és kanalazz rá egy paradicsomkonzervet. Önts alá egy kevés vizet, és fólia alatt párold puhára, majd süsd pirosra.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük