A klasszikus hókifli receptje

A hókifli sütése jellemzően a nagyik kiváltsága, de most eljött az idő, hogy átvedd a stafétát! Próbáld ki mennyeien omlós receptünket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyerekkorodban valószínűleg nem múlt el úgy látogatás a nagyinál, hogy fel ne bukkantak volna a porcukorral borított, apró félholdak az asztalon. 

Ha kicsit nosztalgiáznál, akkor próbáld ki hókiflireceptünket, amit még a nagyi is megirigyelne. Meglátod, az íze és omlóssága ennyi év alatt mit sem változott!

Hókifli

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg szilvalekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy csipet só

Elkészítés ideje:

1 óra.

Elkészítés menete:

A szobahőmérsékletű vajat morzsold bele a lisztbe. Add hozzá a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint a csipetnyi sót, és dolgozd össze a tésztát. Formálj belőle cipót, csomagold folpackba, és tedd be a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap nyújtsd ki a tésztát félujjnyi vastagságúra, és szaggass ki belőle nagyobb köröket. Mindegyik közepére tegyél egy teáskanálnyi szilvalekvárt, és tekerd fel a sütit. Formázd kifli alakúra, a végeit alaposan nyomd le, nehogy szétnyíljon.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Sütőpapírral bélelt tepsire fektesd rá a kifliket, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre őket. Tálaláskor ízlés szerint hintsd meg a tetejüket porcukorral - ebben az esetben elég kevesebb cukor is a tésztába, nehogy nagyon édes legyen.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük