5 mennyei forró ital
A vendégeket nemcsak süteménnyel, hanem egy finom itallal is várhatod. Elég, ha akkor hozzálátsz, amikor csöngetnek. Hidd el, jól fog esni nekik a hidegben.
Mézes tojás flip
Hozzávalók:
-
8 dl tej
- 4 tojás
-
3 evőkanál konyak
- 2 evőkanál akácméz
-
őrölt szerecsendió
-
őrölt fahéj
A tojások sárgáját a mézzel keverd habosra. A tejet forrald fel, a tojásfehérjéket verd habbá.
A felforralt tejet és a konyakot öntsd a tojássárgája-masszához, keverd el jól, majd az egészet keverd hozzá a fehérjehabhoz.
Teáscsészékbe oszd szét, és a tetejüket szórd meg szerecsendióval és fahéjjal.
Gyümölcsös forralt bor
Hozzávalók:
- 1 üveg vörösbor
- 3 szegfűszeg
-
1-2 narancs
- 1 rúd fahéj
- méz
A bort tedd fel forrni, rakd bele a szegfűszeget, a fahéjat, illetve a lereszelt narancshéj felét. Kicsit hagyd állni, majd édesítsd mézzel. Ha szereted, tehetsz bele a narancs levéből is.
Rumos méz
Hozzávalók:
- 1 pálinkáspohár rum
- 2 kávéskanál méz
- darabka fahéj
- 1 citrom leve
- 2 szegfűszeg
Keverd össze a rumot a mézzel, a citrom levével, majd melegítsd fel, de vigyázz, nem szabad, hogy felforrjon. Hosszú pohárban kínálhatod.
Forró csoki fahéjjal
Hozzávalók:
- 12 dkg étcsokoládé
- 5 dl tej
- 2 tojássárgája
- fél kávéskanál őrölt fahéj
A csokoládét reszeld le, majd szórd bele a tejbe. Ízesítsd őrölt fahéjjal, és kis lángon, állandó kevergetés mellett melegítsd meg. Add hozzá a tojások sárgáját, és habverővel keverd addig, amíg a folyadék besűrűsödik, de ügyelj arra, nehogy felforrjon.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Narancsos forró csoki
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 2 dl tejszín
- 250 g keserű csoki
- 1 db narancs
- 5 cent narancslikőr
Öntsd a tejet és a tejszínt egy lábasba, majd add hozzá a narancs vékonyan lehámozott héját. Lassú tűzön forrald fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd állni 10 percig. Vedd ki a tejből a narancs héját, és tedd bele az összetört csokoládét. Állandó kevergetés mellett forrald fel újra, majd vedd le ismét a tűzről, és és keverd bele a narancslikőrt. Még melegen töltsd poharakba, tetejét tejszínhabbal és frissen reszelt narancshéjjal díszítsd. Ha gyerekeknek szánod, akkor természetesen kihagyhatod a likőrt.
OLVASD EL EZT IS!
- ital
- citrom
A legfinomabb házi limonádék receptjei
- csokoládé
- ital
A tökéletes forró csokoládé receptje
- ital
- befőzés