4 pikk-pakk rakottas vacsira
Összegyűltek az év végén elhanyagolt teendők? Újra fel kell venned a mindennapok ritmusát? 4 rakottasunkra garantáltan jut időd!
Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab - mélyhűtött vagy konzerv is jó
- 30 dkg fűszeres, puha kolbász
- 2 főtt tojás
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés vaj
- zsemlemorzsa
- só
- bors
A zöldbabot enyhén sós, fokhagymával ízesített vízben főzd félpuhára, majd csepegtesd le alaposan. A kolbászt karikázd fel, keverd össze a zöldbabbal, majd tedd egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tálba. Rakd a tetejére a karikára vágott kemény tojást, szórd meg sóval, borssal. A tejfölt keverd össze az olajjal és a reszelt sajttal, és öntsd rá a lerakott zöldbabra. Takard le a tálat alufóliával, és előmelegített sütőben párold negyed órán át mérsékelt tűzön. Ezután vedd le a fóliát, és süsd erős tűzön, amíg piros nem lesz a teteje.
Gombás rakott burgonya
Hozzávalók:
- 80 dkg héjában főtt burgonya
- 40 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 4 főtt tojás
- 1 tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 1 evőkanál olaj
- kevés vaj
A megtisztított, megmosott gombát szeleteld fel, és olajon párold öt percig. A burgonyát még melegen hámozd meg, ha kihűlt, vágd karikákra a tojásokkal és a hagymával együtt. Vajazz ki egy tűzálló tálat, az aljára rakj egy sor krumplit, aztán egy sor tojást, arra pedig egy kevés gombát, hagymát, kissé sózd meg, majd kezdd újra a rétegezést, úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön. A tejfölt keverd el a tojássárgájával, a petrezselyemmel, kevés sóval, és öntsd a rakottas tetejére. Előmelegített sütőben, erős tűzön süsd pirosra.
Rakott galuska
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- víz
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 3 főtt tojás
- 2-3 dl tejföl
Keverj a lisztből, a tojásokból, a sóból és a vízből galuskatésztát, a hagyományos módon főzd ki, majd csöpögtesd le. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, tedd bele a galuska felét, majd rétegezd rá a karikára vágott kolbászt. A szalonnát vágd apró kockákra, süsd ki, és tedd rá a kolbászra. Erre jön a karikákra szelt főtt tojás, ezután locsold meg a tejföl felével, végül borítsd be a maradék galuskával. A rakottas tetejét öntözd meg a többi tejföllel, majd előmelegített sütőben süsd közepes lángon 15 percig.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Rakott csirkemell
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 60 dkg gomba
- 15 dkg sajt
- 1 evőkanál olaj
- 1 tojás
- kevés mustár
- só
- bors
- petrezselyem zöldje
- vöröshagyma
A kiklopfolt csirkemellet sózd be, és mindkét oldalát süsd meg pici olajon. A gombát a vöröshagymával párold meg, ízesítsd sóval, borssal, petrezselyemmel. A tojást keverd össze kevés mustárral, sóval és a lereszelt sajttal. Az elősütött húst tedd kivajazott tálba, rétegezd rá a gombát, erre öntsd rá a sajtos masszát, majd tedd sütőbe, míg rózsaszínű nem lesz.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség