4 gyors és finom tészta hétköznapra
A tészta laktató, mindenki szereti, és nem mellesleg a pénztárcádat sem karcsúsítja túlzottan. Készítsd el vacsorára, az egész család örömére.
Császárspagetti
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 10 dkg szeletelt császárhús
- 5 dkg reszelt márványsajt
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 kávéskanál őrölt fehérbors
- petrezselyemzöld
- só
A spagettit törd apró darabokra, és sós vízben főzd meg. Ha kész, meleg vízzel leöblítve szűrd le a tésztát. Közben a császárhúst vágd vékony csíkokra, egy serpenyőben pirítsd le zsírjára, majd húzd félre, és keverd bele a reszelt sajtot, az őrölt borsot és egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldet.
Ha már nem nagyon forró, add hozzá a tojással elhabart tejfölt, és ízesítsd sóval. Ezután forgasd bele a megfőtt tésztát, majd az egészet tedd 10 percre előmelegített, forró sütőbe. Csak addig hagyd bent, amíg egy kis színe nem lesz, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz.
Cukkínis-spárgás spagetti
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 1 csirkemellfilé
- 6-8 szál spárga
- 1 cukkíni
- 1 paradicsom
- 1 póréhagyma
- 5 dkg margarin
- 1 dl főzőtejszín
- tárkony
- petrezselyem
- bors
- só
A spagettit lobogó, forró vízben főzd meg. Egy serpenyőben olvassz fel egy kevés margarint, erre szórd rá a karikára vágott póréhagymát, párold meg, majd add hozzá a kockára vágott csirkemellfilét. Folyamatos kevergetés mellett süsd át jól. Majd add hozzá a vékonyra vágott cukkínit, az 1-2 cm-es rudakra vágott spárgát és az apró kockára vágott paradicsomot is. Fűszerezd sóval, borssal, tárkonnyal és petrezselyemmel, majd forrald össze a főzőtejszínnel. Ha kész, keverd össze a főtt tésztával.
Betyáros bolognai
Hozzávalók:
-
50 dkg darált hús
-
30 dkg spagetti
-
20 dkg szalonna
-
5 marék zöldborsó
-
1 kaliforniai paprika
-
1 konzerv paradicsompüré
-
1 nagy fej hagyma
-
chili
-
bors
-
só
Tedd fel főni sós vízben a spagettitésztát. Ha kész, szűrd le, és öblítsd le meleg vízzel. A meghámozott, nagy karikákra vágott hagymát egy kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a szalonnát, majd öntsd fel egy kevés vízzel, párold meg. Majd keverd hozzá a darált húst, a zöldborsót és a kockára vágott paprikát is, és öntsd föl a felhígított paradicsompürével. Ízesítsd sóval, borssal és a chilivel, és főzd addig, amíg a darált hús meg nem fő. Ha kész, keverd össze a főtt tésztával.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vitamin spagetti
Hozzávalók:
-
20 dkg spagettitészta
-
10 dkg zöldbab
-
6 dkg vöröshagyma
- 4 dkg sárgarépa
-
5-6 zellerlevél
-
1 gerezd fokhagyma
-
paradicsompüré
-
olaj
-
őrölt bors
- só
Az apróra felkockázott sárgarépát, vöröshagymát, zöldbabot, zellerlevelet, fokhagymát párold meg olajon, majd add hozzá a paradicsompürét. Ízesítsd sóval, őrölt borssal, és főzd puhára. A spagettit sós vízben főzd meg, de vigyázz, ne legyen túl puha. Ha kész, öntsd le róla a vizet, és keverd össze a zöldséges mártással.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom