25 perces nyári tészták

Fogyókúrázóknak is

Nem kell lemondanod a tésztáról a fogyókúra ideje alatt. Egy kis odafigyeléssel könnyen készíthetsz nem hízlaló változatot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valószínűleg eddig nemet mondtál a tésztára, mert mindenképp meg akartad őrizni bikiniszezonos alakod. Jó hír, hogy bátran fogyaszthatsz tésztaféléket is, csak arra figyelj, mivel és hogyan készíted el őket.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Következő, nyári zöldségekkel kombinált receptjeink kevés kalóriát tartalmaznak, és gyorsan elkészülnek, tehát irány a konyha, és próbáld ki őket!

Mediterrán paradicsomos tészta

Hozzávalók 2 főre:

  • 20 dkg tészta
  • 10 dkg zsírszegény reszelt sajt
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • bors

A paradicsomokat egy percre tedd forró vízbe, majd húzd le a héjukat, és szeleteld fel őket. A megmosott és megszárított bazsalikomlevelekkel, a zúzott fokhagymával és némi sóval, borssal turmixold össze a paradicsomot. Adagold hozzá az olívaolajat és a reszelt sajtot is. A kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze, és már tálalhatod is.

Padlizsános penne

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg penne
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 padlizsán
  • 2 paradicsom
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 kis doboz kukorica
  • 1 paprika
  • 1 cukkini
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors

A fokhagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. A meghámozott, kockára vágott padlizsánt, valamint a cukkinit és a szintén feldarabolt paprikát keverd a fokhagymához.

Pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel vízzel. Ízlésed szerint fűszerezd. Amikor megpuhultak a zöldségek, add hozzá a kukoricát, az apróra darabolt paradicsomot és a vörösbort. Hagyd, hogy besűrűsödjön, majd a kifőzött tésztával keverd össze. Ha nem elég ízletes, picit még sózd meg, és már eheted is.

Zöldséges penne

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg penne
  • 15 dkg zöldbab
  • 15 dkg brokkoli
  • 10 dkg kelbimbó
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • olívaolaj
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • bors

A megtisztított zöldségeket tedd egy tepsibe, önts rá némi vizet, és szórd meg sóval, borssal, valamint a szódabikarbónával. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és párold puhára. A pennét főzd meg, majd csepegtesd le. Öntsd rá az olívaolajat, és keverd hozzá a megfőzött zöldségeket.

Zöldbabos szélesmetélt

Hozzávalók 3 főre:

  • 25 dkg szélesmetélt
  • 20 dkg zöldbab
  • 8 zsályalevél
  • 8 dl zöldségleves
  • 2 dl habtejszín
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

A paprikát vágd csíkokra, a cukkinit szeleteld fel. Készítsd el a kockából a zöldséglevest, dobd bele a tésztát, a paprikát és a zöldbabot. Amikor a tészta megfőtt, vedd le a fedőt, tedd bele a cukkinit, és addig főzd, míg szinte az összes víz el nem párolog róla. A tejszínhez add hozzá a zúzott fokhagymát, morzsold bele a zsályát, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Főzd fel, majd öntsd a tésztához.

Ezt is szeretjük