Mutasd a szobád színét, megmondom, ki vagy!
Milyen jellem rejtőzik a barna vagy éppen a piros szeretete mögött? Vajon minden ember hasonló, aki ugyanazt a színt kedveli?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán nincs is olyan ember, aki a színek kavalkádjából egész életében csupán egyetlen árnyalathoz ragaszkodna. Sőt, olyannal se nagyon találkozni, akinek az ízlését a színek terén ne befolyásolná a hangulata - és fordítva.

Gondolj csak bele! El tudnád képzelni magad talpig feketében egy verőfényes tavaszi napon, amikor majd kicsattansz a boldogságtól? Amikor szomorú vagy, és legszívesebben elbújnál a világ elől, gondolnál arra, hogy színes-virágos ruhába bújj?

Ízlések és hangulatok

A színek közötti választást nagy mértékben befolyásolja az éppen aktuális hangulat, ezt pedig legfőképpen akkor kell szem előtt tartani, amikor az otthon és az abban lévő falak színéről döntünk. És mivel a végleges döntés az esetek többségében hosszas gondolkodás után születik meg, a kiválasztott színből nem a hangulatra lehet következtetni, hanem egészen az adott személy jellemébe enged betekinteni.

Ilyen vagy te...

...ha a falak többsége fehér

Ha kezdettől fogva fehér színű falakra vágytál, akkor olyan személyiség vagy, aki hajlamos az álmodozásra, arra, hogy elrugaszkodjon a szürke hétköznapoktól, és úgy érezze, egy magasabb szféra része. Ha a falak mellett más tárgyak esetében is gyakran esik a választásod azonnal a fehér színűekre, akkor az érzékeny, légies, mindemellett igen képzeletdús jellemre vall.

...ha a falak többsége sárga

A sárga iránti vágy félénk, ám sok esetben szertelen személyiségre enged következtetni. Aki sárga falakkal veszi körül magát, az nagy valószínűséggel jó és megbízható barát, aki nyugtatólag hat a környezetére, ám elvárja, hogy az megbecsülje őt.
Aki más esetben is gyakran választja a sárgát, az nagy valószínűséggel erőteljes, alkotó személyiség, aki kedveli a hosszú, elmélkedéssel teli délutánokat. Az ilyen jellemmel rendelkezők könnyen megtalálják a közös hangot a hozzájuk hasonló emberekkel.

...ha a falak többsége narancssárga

A narancssárgát kedvelő személyt a tetszésvágy hajtja, társaságkedvelő, vidám és alapvetően optimista. Mindemellett azonban többnyire képtelen megszervezni az életét, és gyakran igen bonyolult természettel rendelkezik. Ha olyannyira kedveled a narancssárgát, hogy más esetben is mellette döntesz, akkor te bizonyára tele vagy energiával, és folyton új és rendkívüli dolgok után sóvárogsz. Nagy akaraterővel rendelkezel, olykor azonban céljaid elérése érdekében hajlamos vagy a gátlástalan viselkedésre is...

...ha a falak többsége vörös

Aki a vöröset szereti, rossz ember nem lehet - mondhatnánk, hiszen a vörös-kedvelők többsége vidám és nyitott természet, barátságos, fantáziadús és nem utolsó sorban igen vonzó személyiség. Aki más téren is előnyben részesíti a vöröset, az ezen felül igen szenvedélyes jellem, ám ez a szenvedély akár lobbanékonyságban is megnyilvánulhat. Legfőbb életcélja a siker, ez pedig élete minden területére igaz.

...ha a falak többsége zöld

A zöld szeretete általában igen erős személyiségre enged következtetni. Akinek a ruhatárában is jelen van ez a szín, az nagy valószínűséggel igen hűséges, akinek fontos az egyenlőség és a másokkal való együttérzés. Bár a szín bizonyos árnyalatai a magány érzetét is erősíthetik és szeretete érzékeny természetre is utalhat, a zöldet kedvelők általában igen kiegyensúlyozott személyiségek, akik folyton az érzelmi egyensúly elérésére vagy megtartására törekedhetnek.

...ha a falak többsége barna

Általában azok választják a barnát otthonukba, akik megfontoltak, és szinte sosem hagyják, hogy olyan helyzetbe kerüljenek, amelyben bármekkora kockázatot is kellene vállalniuk. Ha a kiegészítők esetében is megjelenik a barna, akkor az befelé forduló, de szívós és igen kitartó természetre vall.

...ha a falak többsége kék

Szeretetre méltó, érzékeny, ám az érzékenységét sokszor elnyomó jellemet feltételez, ha valaki otthona falait kékre festi.

A kék sötétedő - türkiz-, sötét- és éjkék - árnyalatait választók többsége kiegyensúlyozott személyiség, vagy legalábbis folytonosan arra törekszik. Azokból a nőkből pedig, akik előszeretettel alkalmazzák a kéket otthonukban, általában kiváló feleségek válnak.

Ezt is szeretjük