Nejlonzokni és WC-papír-guriga: 6 dörzsölt porszívótrükk, ami megkönnyíti az életed

A porszívózás unalmas? Ezekkel a trükkökkel nem: így könnyebb, gyorsabb és még változatosabb is lehet.

GettyImages-816906882

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak, akik inkább kétszer is felporszívóznának a lakásban, mint hogy egyszer mosogatniuk kelljen, mások számára viszont éppen a porszívózás a mumus: unalmasnak és vesződségesnek találják.

Pedig ebben a háztartási gépben sok lehetőség rejlik, kreatívan és ötletesen használható. Néhány porszívótrükk sokat segíthet a munkában, sőt még élvezhetőbbé is teszi azt.

6 dörzsölt porszívótrükk

Érdemes ellesni az internetes videókat közzétevő takarítóguruk ötleteit, akik különböző, olykor teljesen váratlan kiegészítő eszközökkel könnyítik meg a saját munkájukat. Nem sokan gondolnák, de segíthet egy WC-papír-guriga, egy nejlonzokni, sőt akár pár szívószál is.

trukk1

Ötletek WC-papír-gurigákkal

A guriga kétféleképpen is segíthet. Lehetővé teszi a szűkebb rések kiporszívózását: a hengert vagy a csőre kell húzni, vagy az egyik végén körülbelül 3 cm-es bemetszést ejteni, és a porszívócső átmérőjéhez igazítva beledugni. A henger végét kissé össze kell nyomni, hogy a guriga kellőképpen szűk legyen.

A gurigák működhetnek hosszabbítóként is, ha az ember többet illeszt a cső végére, majd egymáshoz. Akár 3-4 is egymás mögé tehető anélkül, hogy leesne. Ez a praktika a pókhálózásban vagy épp a franciaágy alatti terület takarításában is segíthet.

Nejlonzokni-praktika

Ha egy ékszer vagy más apróbb tárgy esett a polc mögé, esetleg a kanapépárnák közé, a nejlonzokni-praktika segíthet megtalálni. Csak rá kell húzni egyet a porszívócsőre, és egy befőttes gumival vagy hajgumival rögzíteni. A keresett holmi fennakad a zoknin, és a porzsák sem nyeli el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Porszívó a portörlés helyett

Egy nedves áttörlést természetesen semmi sem helyettesíthet, de ha valaki percek alatt szeretne egy villámportalanítást végezni a polcokon, a redőnyön, a hangfalon vagy más eszközökön, porszívóval is megteheti, a kisebb, kefés fej segítségével, melyet rendszerint minden géphez mellékelnek. Mivel az apró véget könnyű navigálni, semmit sem ver le, és egykettőre készen lesznek a felületek. A módszer másik előnye, hogy a por nem kavarodik fel, és hullik vissza, mint a hagyományos portörlés esetén.

Szívószáltrükk

A takarításban a vastagabb szívószálak is segíthetnek. Annyit szükséges belőlük szorosan, szigetelőszalag segítségével egymáshoz erősíteni, hogy a kapott köteg tökéletesen kitöltse a porszívócső kimenetét. Mivel a szívószálak könnyen hajló anyagból készültek, a trükk segítségével kitakaríthatók az alacsonyabb bútorok alatti részek, a szálaknak köszönhetően pedig hozzáférhetőek a rácsos, barázdált területek is.

TRUKK2

Így lesz jó illat odabenn

A porszívó nemcsak a takarításban segíthet, hanem abban is, hogy a lakásban kellemes illat legyen. Csak fel kell szívni vele egy teáskanálnyi őrölt fahéjat, és a szellőzőrácson át távozó levegő kellemes aromával árasztja el a szobát.

Fertőtlenítő felmosóvíz

Nemcsak a porszívózás, a felmosás is elengedhetetlen a lakás tisztán tartásához: ez egy vegyszermentes, fertőtlenítő felmosóvízzel is megoldható.

Ezt is szeretjük