Nejlonzokni és WC-papír-guriga: 6 dörzsölt porszívótrükk, ami megkönnyíti az életed
A porszívózás unalmas? Ezekkel a trükkökkel nem: így könnyebb, gyorsabb és még változatosabb is lehet.

GettyImages-816906882
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak, akik inkább kétszer is felporszívóznának a lakásban, mint hogy egyszer mosogatniuk kelljen, mások számára viszont éppen a porszívózás a mumus: unalmasnak és vesződségesnek találják.

Pedig ebben a háztartási gépben sok lehetőség rejlik, kreatívan és ötletesen használható. Néhány porszívótrükk sokat segíthet a munkában, sőt még élvezhetőbbé is teszi azt.

6 dörzsölt porszívótrükk

Érdemes ellesni az internetes videókat közzétevő takarítóguruk ötleteit, akik különböző, olykor teljesen váratlan kiegészítő eszközökkel könnyítik meg a saját munkájukat. Nem sokan gondolnák, de segíthet egy WC-papír-guriga, egy nejlonzokni, sőt akár pár szívószál is.

trukk1

Ötletek WC-papír-gurigákkal

A guriga kétféleképpen is segíthet. Lehetővé teszi a szűkebb rések kiporszívózását: a hengert vagy a csőre kell húzni, vagy az egyik végén körülbelül 3 cm-es bemetszést ejteni, és a porszívócső átmérőjéhez igazítva beledugni. A henger végét kissé össze kell nyomni, hogy a guriga kellőképpen szűk legyen.

A gurigák működhetnek hosszabbítóként is, ha az ember többet illeszt a cső végére, majd egymáshoz. Akár 3-4 is egymás mögé tehető anélkül, hogy leesne. Ez a praktika a pókhálózásban vagy épp a franciaágy alatti terület takarításában is segíthet.

Nejlonzokni-praktika

Ha egy ékszer vagy más apróbb tárgy esett a polc mögé, esetleg a kanapépárnák közé, a nejlonzokni-praktika segíthet megtalálni. Csak rá kell húzni egyet a porszívócsőre, és egy befőttes gumival vagy hajgumival rögzíteni. A keresett holmi fennakad a zoknin, és a porzsák sem nyeli el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Porszívó a portörlés helyett

Egy nedves áttörlést természetesen semmi sem helyettesíthet, de ha valaki percek alatt szeretne egy villámportalanítást végezni a polcokon, a redőnyön, a hangfalon vagy más eszközökön, porszívóval is megteheti, a kisebb, kefés fej segítségével, melyet rendszerint minden géphez mellékelnek. Mivel az apró véget könnyű navigálni, semmit sem ver le, és egykettőre készen lesznek a felületek. A módszer másik előnye, hogy a por nem kavarodik fel, és hullik vissza, mint a hagyományos portörlés esetén.

Szívószáltrükk

A takarításban a vastagabb szívószálak is segíthetnek. Annyit szükséges belőlük szorosan, szigetelőszalag segítségével egymáshoz erősíteni, hogy a kapott köteg tökéletesen kitöltse a porszívócső kimenetét. Mivel a szívószálak könnyen hajló anyagból készültek, a trükk segítségével kitakaríthatók az alacsonyabb bútorok alatti részek, a szálaknak köszönhetően pedig hozzáférhetőek a rácsos, barázdált területek is.

TRUKK2

Így lesz jó illat odabenn

A porszívó nemcsak a takarításban segíthet, hanem abban is, hogy a lakásban kellemes illat legyen. Csak fel kell szívni vele egy teáskanálnyi őrölt fahéjat, és a szellőzőrácson át távozó levegő kellemes aromával árasztja el a szobát.

Fertőtlenítő felmosóvíz

Nemcsak a porszívózás, a felmosás is elengedhetetlen a lakás tisztán tartásához: ez egy vegyszermentes, fertőtlenítő felmosóvízzel is megoldható.

Ezt is szeretjük