Fertőtlenítő házi felmosóvíz erős vegyszer helyett: ezzel tisztítsd a padlót a lakásban
A padlófelmosást sem szabad elhanyagolni: a fertőtlenítése hatványozottan fontos.

GettyImages-166281571
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A padló a lakásod legnagyobb megtisztítandó felülete, ám nemcsak azért érdemes rá hangsúlyt fektetni, hogy ragyogó és fényes legyen, hanem azért is, mert rengeteg kórokozó lehet rajta.

Gondolj csak arra, amikor belépsz a lakásba, és elsétálsz a cipőszekrényig, hogy behelyezd a cipőd. Ha ezt az útvonalat máskor, benti papucsodban is keresztezed, máris széthordtad a lakásban a kórokozókat. A padlót beérkező vendégeid, szertelenül beszaladó gyerekek vagy kutya is bepiszkolhatja. Ha pedig visszaszaladsz, sietségedben olykor talán le sem dobod a cipőd.

Padlófertőtlenítő házilag

Nem kell mindjárt az erős vegyszerekért nyúlni, érdemesebb a természet erejét segítségül hívni. Fő segítséged egy antibakteriális hatású illóolaj, a teafaolaj lehet, mellyel, ha markáns is az illata, hatékony fertőtlenítő felmosóvizet keverhetsz.

Használd a hagyományos felmosószered után, amikor már tiszta a padló, a felmosás zárásaként, hogy a végeredmény ne csak a kosztól és zsírtól, de kórokozóktól is mentes legyen.

Fontos, hogy figyelj az arányokra, mert a teafaolaj erős. Szükségtelen túl nagy mennyiségben alkalmazni.

Hozzávalók:

  • 4 liter víz
  • 1 teáskanál, kb. 20 csepp teafaolaj

Mivel a teafaolaj nem a legkellemesebb illatú, plusz illatosításképp érdemes hozzá adni valamilyen illóolajat. Az illat kedved szerint választható, alkalmazhatsz például narancs- vagy levendulaolajat. Ebből is egy teáskanállal adj a vízhez, majd moss fel a keverékkel szokás szerint.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Miért jó a teafaolaj a takarításban?

Nem agresszív vegyszer, és környezetbarát. Ez máris két nyomós ok, amiért érdemes egy esélyt adni a teafaolajnak. Viszont az olajról érdemes tudni, hogy antibakteriális, antiszeptikus és gombaölő hatású, és elég csak pár csepp ahhoz, hogy fertőtlenítő erejét kifejtse. Plusz előnye, hogy a bogarakat is távol tarthatja.

Származási helyén, Ausztráliában már az őslakosok is használták a gyógyászatban, e területen ma is a haj és a bőr gyógyítására, ápolására szolgáló szerek alapanyaga. Lenyelve azonban mérgező! A 20. század közepétől pedig, miután a tudomány alaposabban is megismerte, fertőtlenítő hatását is felfedezték. Ismerkedj meg vele te is otthonodban!

Növényvédő szerek házilag

Noha lehet kapni az üzletekben növényvédő és kártevőirtó szereket, ezek többsége erősen mérgező vegyszerrel van tele: készíts inkább otthon!

Ezt is szeretjük