Még a pörköltszaftot is kiszedi ez a házi tisztítókeverék: széken, kanapén is használhatod

A makacs foltokkal sem lehetetlen felvenni a versenyt.

GettyImages-104231109

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindig öröm asztalhoz ülni, ha az ember egy szép étkezőbútornál költheti el ebédjét, vacsoráját, ám csak addig, amíg a székek kárpitja nem lesz csúnya, ételfoltos.

A kárpitozott székek megtisztításához azonban nem szükséges erős szereket használni. Elég csupán házilag kikeverni egy folttisztítót, mely akár a zsíros pörköltszaftot is kiszedi a kárpitból.

Házi folttisztító kárpitozott bútorokhoz

A házi folttisztító keverék nem kizárólag az étkezőszékekhez használható, hanem akár a kanapé vagy a karosszék kárpitján is. Ez szerencsés, hiszen ezek szintúgy szennyeződhetnek ételfoltokkal, ha például a filmezés közben csemegézel, tortillát mártogatsz.

A keverék nagy előnye, hogy semmi sem kerül bele, ami egy átlagos háztartás konyhájában ne fordulna elő, így nem igényel külön bevásárlást, extra készülődést a takarítás. Elég csupán összeállítani a három összetevős tisztítót, melynek alkotói a szénsavas ásványvíz, az ecet, illetve a mosogatószer.

Hogyan készül? Fél csésze ecetbe keverj fél evőkanál mosogatószert, majd a keveréket öntsd fel egy csésze szénsavas ásványvízzel. Érdemes frissen bontott üvegből nyerni a vizet, mert a tisztító hatékonyságában lényeges szerepe van a pezsgésnek. A pezsgés a szennyeződés felszínét lazítja meg, hogy azután az ecet savas ereje, valamint a mosogatószer zsíroldó hatása léphessen színre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A keveréket spriccelőflakonnal fújd a foltra, várj egy percet, majd mikroszálas rongy segítségével, körkörös mozdulatokkal szedd ki a foltot. Ha szükséges, ismételd meg.

Az egyszerű, házi keverék bármilyen, étellel szennyeződött kárpiton beválhat, de tekintettel az ecettartalmára, tesztelni kell. Minden esetben, ennél a házi keveréknél is érdemes színpróbát végezni az anyag egy nem látható pontján, hogy megbizonyosodj, nem lesz foltos a textilhuzat.

Meseszép konyhaszigetek saját kezűleg

Akár kis konyhádba is kerülhet konyhasziget: kreatív ötleteket adunk, hogyan készíthetsz saját kezűleg.

Forrás linkje.

Ezt is szeretjük