Még a pörköltszaftot is kiszedi ez a házi tisztítókeverék: széken, kanapén is használhatod
A makacs foltokkal sem lehetetlen felvenni a versenyt.

GettyImages-104231109
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindig öröm asztalhoz ülni, ha az ember egy szép étkezőbútornál költheti el ebédjét, vacsoráját, ám csak addig, amíg a székek kárpitja nem lesz csúnya, ételfoltos.

A kárpitozott székek megtisztításához azonban nem szükséges erős szereket használni. Elég csupán házilag kikeverni egy folttisztítót, mely akár a zsíros pörköltszaftot is kiszedi a kárpitból.

Házi folttisztító kárpitozott bútorokhoz

A házi folttisztító keverék nem kizárólag az étkezőszékekhez használható, hanem akár a kanapé vagy a karosszék kárpitján is. Ez szerencsés, hiszen ezek szintúgy szennyeződhetnek ételfoltokkal, ha például a filmezés közben csemegézel, tortillát mártogatsz.

A keverék nagy előnye, hogy semmi sem kerül bele, ami egy átlagos háztartás konyhájában ne fordulna elő, így nem igényel külön bevásárlást, extra készülődést a takarítás. Elég csupán összeállítani a három összetevős tisztítót, melynek alkotói a szénsavas ásványvíz, az ecet, illetve a mosogatószer.

Hogyan készül? Fél csésze ecetbe keverj fél evőkanál mosogatószert, majd a keveréket öntsd fel egy csésze szénsavas ásványvízzel. Érdemes frissen bontott üvegből nyerni a vizet, mert a tisztító hatékonyságában lényeges szerepe van a pezsgésnek. A pezsgés a szennyeződés felszínét lazítja meg, hogy azután az ecet savas ereje, valamint a mosogatószer zsíroldó hatása léphessen színre.

A cikk az ajánló után folytatódik

A keveréket spriccelőflakonnal fújd a foltra, várj egy percet, majd mikroszálas rongy segítségével, körkörös mozdulatokkal szedd ki a foltot. Ha szükséges, ismételd meg.

Az egyszerű, házi keverék bármilyen, étellel szennyeződött kárpiton beválhat, de tekintettel az ecettartalmára, tesztelni kell. Minden esetben, ennél a házi keveréknél is érdemes színpróbát végezni az anyag egy nem látható pontján, hogy megbizonyosodj, nem lesz foltos a textilhuzat.

Meseszép konyhaszigetek saját kezűleg

Akár kis konyhádba is kerülhet konyhasziget: kreatív ötleteket adunk, hogyan készíthetsz saját kezűleg.

Forrás linkje.

Ezt is szeretjük