3 praktikus árnyékoló 4 ezer forint alatt

Hogy hűvös legyen a lakás

A klíma sem óv meg a hőségtől, ha betűz a nap a lakásba. Íme, három praktikus, megfizethető árnyékoló.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kellemes érzés arra ébredni, hogy a felkelő nap sugarai cirógatják az arcod. Minél napfényesebb egy lakás, annál jobb - de a jóból is megárt a sok.

Hogy a lakás nyáron ne váljon izzasztó szaunává, sokan fektetnek be légkondicionálóba, ám még a legjobb klímák sem segítenek megóvni a hőségtől, ha mellettük nem gondoskodsz az ablakok megfelelő árnyékolásáról.

Ismerj meg néhány praktikus eszközt, mely jól jöhet nyáron, és egy vagyont sem kell kifizetned érte!

Árnyékolás kívül, belül

Az árnyékolók terén széles a választék, ám nem csak a gyártók és a típusok tekintetében, hanem az alkalmazási mód alapján is. Az árnyékolókat ugyanis alapvetően aszerint kategorizálják, hogy belülről védik-e a lakást  a napfénytől, és tényleg csupán árnyékolnak, vagy elhelyezésük kívülről történik, és az árnyékolás mellett bizonyos szinten a szigetelés funkcióját is ellátják. Tény, hogy a hatékonyság tekintetében a külső árnyékolók jobbak, mint a belülről alkalmazhatóak, ám ez utóbbiak között is találni olyat, melynek segítségével jelentősen csökkentheted a napfény okozta hőmérséklet-emelkedést a lakásban. Mellettük szól továbbá az áruk is, mely töredéke a külső árnyékolók árainak.

A reluxától a pliszéig

A belső árnyékolók között a legismertebb és a legnépszerűbb a reluxa. Kezdetben csupán fémből készítették, manapság azonban fából is kapható. Ez utóbbi előnye, hogy nem melegszik fel, ráadásul jóval dekoratívabb is, mint fémből készült társa. A pliszéfüggöny már kevésbé ismert, ám ugyanolyan praktikus, mint a reluxa, annyi különbséggel, hogy az alacsonyabb árkategóriás árnyékolók közé tartozik. Árban hozzá áll a legközelebb a roló, más néven roletta, mely az utóbbi években éli reneszánszát. Ez a típus nemcsak dekoratív, hanem könnyen és praktikusan kezelhető, arról nem is beszélve, hogy a roló anyagát képező textilt ma már műgyantás impregnálással látják el, így az hosszú ideig megőrzi eredeti formáját és tartását.

3 árnyékoló a hűs otthonért

Bármelyik belső árnyékolóval is szimpatizálsz, a vásárlás előtt fontos alaposan végiggondolnod, hogy melyik illik a leginkább az otthonodba. A méretek terén is nézz szét, hiszen nem minden típusból találni olyat, ami éppen illeszkedik az ablakod méretéhez - egyedi árnyékolót készíttetni pedig nem mindig olcsó.

MEGAN roló a JYSK-től

Könnyen kezelhető, strapabíró, dekoratív és rendkívül helytakarékos a JYSK MEGAN fantázianévre keresztelt rolója. A vászon, mely egy hengerre tekeredik fel, 100%-ban poliészterből készült, aminek köszönhetően strapabíró és könnyen tisztítható.
A MEGAN rolótól ne várj teljes sötétséget, de képes éppen annyira szűrni a fényt, hogy a lakásban világos maradjon, mégse szauna fogadjon, amikor hazaérsz. A rolót egy lánc segítségével húzhatod fel és le, továbbá állíthatod a megfelelő állásba.

Ára: 1490 forint.

Bambuszroló a Praktikertől

A reluxa és a hagyományos roló kereszteződése a Praktiker rolója, mely minden stílusú otthonnak kiváló kiegészítője lehet. Bambuszból készült, minek köszönhetően jóval könnyebb, mint például a fa reluxák, könnyen tisztítható, emellett hatékony árnyékoló.
A bambuszrolók terén is igen széles ma a választék, a Praktiker termékének előnye azonban, hogy nem keskeny, hengeres bambuszszálakból áll, hanem lapos, szélesebb lamellákból, melyek elég sűrűn helyezkednek el egymás mellett ahhoz, hogy csak minimális fénymennyiséget engedjenek a helyiségbe. A roló csavarokkal könnyedén felfüggeszthető, és zsinórral állítható be a kívánt állásba.

Ára: 1290 forinttól.

LINDMON fa reluxa az IKEA-tól

A fából készült reluxák ára, főként akkor, ha minőségi termékről van szó, igen magas. Az IKEA kínálatában azonban jóval olcsóbb termékeket is találni, ráadásul ezek a reluxák is éppen annyira hatékonyan tartják távol a napfényt. A LINDMON elnevezésű típus lamellái pácolt és átlátszó lakkal ellátott, tömör keményfából készültek, minek köszönhetően a reluxa nemcsak strapabíró, hanem a tisztántartása sem jelent komoly feladatot.
A lécek más reluxákhoz hasonlóan kisebb-nagyobb szögben dönthetők, és a lamellák magasságát is tetszés szerint változtathatod.

A LINDMON-t az ablakkeretre kívülről és belülről is felhelyezheted, sőt, akár a mennyezetre is felszerelhető.

Ára: 3990 forinttól.

Ezt is szeretjük