3 praktikus árnyékoló 4 ezer forint alatt

Hogy hűvös legyen a lakás

A klíma sem óv meg a hőségtől, ha betűz a nap a lakásba. Íme, három praktikus, megfizethető árnyékoló.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kellemes érzés arra ébredni, hogy a felkelő nap sugarai cirógatják az arcod. Minél napfényesebb egy lakás, annál jobb - de a jóból is megárt a sok.

Hogy a lakás nyáron ne váljon izzasztó szaunává, sokan fektetnek be légkondicionálóba, ám még a legjobb klímák sem segítenek megóvni a hőségtől, ha mellettük nem gondoskodsz az ablakok megfelelő árnyékolásáról.

Ismerj meg néhány praktikus eszközt, mely jól jöhet nyáron, és egy vagyont sem kell kifizetned érte!

Árnyékolás kívül, belül

Az árnyékolók terén széles a választék, ám nem csak a gyártók és a típusok tekintetében, hanem az alkalmazási mód alapján is. Az árnyékolókat ugyanis alapvetően aszerint kategorizálják, hogy belülről védik-e a lakást  a napfénytől, és tényleg csupán árnyékolnak, vagy elhelyezésük kívülről történik, és az árnyékolás mellett bizonyos szinten a szigetelés funkcióját is ellátják. Tény, hogy a hatékonyság tekintetében a külső árnyékolók jobbak, mint a belülről alkalmazhatóak, ám ez utóbbiak között is találni olyat, melynek segítségével jelentősen csökkentheted a napfény okozta hőmérséklet-emelkedést a lakásban. Mellettük szól továbbá az áruk is, mely töredéke a külső árnyékolók árainak.

A reluxától a pliszéig

A belső árnyékolók között a legismertebb és a legnépszerűbb a reluxa. Kezdetben csupán fémből készítették, manapság azonban fából is kapható. Ez utóbbi előnye, hogy nem melegszik fel, ráadásul jóval dekoratívabb is, mint fémből készült társa. A pliszéfüggöny már kevésbé ismert, ám ugyanolyan praktikus, mint a reluxa, annyi különbséggel, hogy az alacsonyabb árkategóriás árnyékolók közé tartozik. Árban hozzá áll a legközelebb a roló, más néven roletta, mely az utóbbi években éli reneszánszát. Ez a típus nemcsak dekoratív, hanem könnyen és praktikusan kezelhető, arról nem is beszélve, hogy a roló anyagát képező textilt ma már műgyantás impregnálással látják el, így az hosszú ideig megőrzi eredeti formáját és tartását.

3 árnyékoló a hűs otthonért

Bármelyik belső árnyékolóval is szimpatizálsz, a vásárlás előtt fontos alaposan végiggondolnod, hogy melyik illik a leginkább az otthonodba. A méretek terén is nézz szét, hiszen nem minden típusból találni olyat, ami éppen illeszkedik az ablakod méretéhez - egyedi árnyékolót készíttetni pedig nem mindig olcsó.

MEGAN roló a JYSK-től

Könnyen kezelhető, strapabíró, dekoratív és rendkívül helytakarékos a JYSK MEGAN fantázianévre keresztelt rolója. A vászon, mely egy hengerre tekeredik fel, 100%-ban poliészterből készült, aminek köszönhetően strapabíró és könnyen tisztítható.
A MEGAN rolótól ne várj teljes sötétséget, de képes éppen annyira szűrni a fényt, hogy a lakásban világos maradjon, mégse szauna fogadjon, amikor hazaérsz. A rolót egy lánc segítségével húzhatod fel és le, továbbá állíthatod a megfelelő állásba.

Ára: 1490 forint.

Bambuszroló a Praktikertől

A reluxa és a hagyományos roló kereszteződése a Praktiker rolója, mely minden stílusú otthonnak kiváló kiegészítője lehet. Bambuszból készült, minek köszönhetően jóval könnyebb, mint például a fa reluxák, könnyen tisztítható, emellett hatékony árnyékoló.
A bambuszrolók terén is igen széles ma a választék, a Praktiker termékének előnye azonban, hogy nem keskeny, hengeres bambuszszálakból áll, hanem lapos, szélesebb lamellákból, melyek elég sűrűn helyezkednek el egymás mellett ahhoz, hogy csak minimális fénymennyiséget engedjenek a helyiségbe. A roló csavarokkal könnyedén felfüggeszthető, és zsinórral állítható be a kívánt állásba.

Ára: 1290 forinttól.

LINDMON fa reluxa az IKEA-tól

A fából készült reluxák ára, főként akkor, ha minőségi termékről van szó, igen magas. Az IKEA kínálatában azonban jóval olcsóbb termékeket is találni, ráadásul ezek a reluxák is éppen annyira hatékonyan tartják távol a napfényt. A LINDMON elnevezésű típus lamellái pácolt és átlátszó lakkal ellátott, tömör keményfából készültek, minek köszönhetően a reluxa nemcsak strapabíró, hanem a tisztántartása sem jelent komoly feladatot.
A lécek más reluxákhoz hasonlóan kisebb-nagyobb szögben dönthetők, és a lamellák magasságát is tetszés szerint változtathatod.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A LINDMON-t az ablakkeretre kívülről és belülről is felhelyezheted, sőt, akár a mennyezetre is felszerelhető.

Ára: 3990 forinttól.

Ezt is szeretjük