4 filléres dekortipp
Ha eredeti ötletre vágysz
Dekorálni fillérekből? Lehetetlen! - gondolják sokan, tévesen. Nem kell tízezreket költened, hogy néhány okos ötlettel feldobd az otthonod!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Irigykedve nézegeted a különböző lakberendezési magazinokat, amelyekben szebbnél szebb otthonok köszönnek vissza? Ne gondold, hogy mások lakása csak azért olyan, mert lehetőségük volt egy vagyont költeni rá! Mielőtt elkeserednél, inkább nézd meg a magazinokat még egyszer, és összpontosíts a részletekre!

Nos? Ugye látod már, mitől olyan szépek azok a lakások: attól, hogy az apró részletekre is ügyelnek!

Hiába ugyanis egy méregdrága szekrény, ha abban nem finom anyaggal bevont illatos vállfán lógnak a ruhák, és hiába a gyönyörű nappali, ha abban minden csak tucatáru! Ha eleged van az irigykedésből, és inkább a tettek mezejére lépnél, akkor tessék négy kreatív, mégis egyszerűen kivitelezhető dekorációs ötlet!

Családi fotók - másképp

A családi fényképek nagy mennyiségben nyomasztónak tűnhetnek, ám ez nem ok arra, hogy eltüntesd szem elől egy albumban! Léteznek ugyanis ízléses, de egyszerű megoldások: a párkányokon vagy a polcokon felsorakoztatott keretek helyett alkalmazd a kedvelt viktoriánus elrendezést - egy kicsit modernebb környezetben. A hatalmas, cikornyásan megkötött masnik ma is mutatós darabok, de könnyen elronthatják a letisztult, modern enteriőr minimalista hatását. Ezért a képeket inkább egy tűzőgép segítségével rögzítsd egy hosszú szalagra! A szalag felső végére varrj egy D alakú gyűrűt, az alját pedig vágd be V alakban, így az anyagvég nem bomlik tovább. Ha a keretekhez nem tudod tűzőgéppel rögzíteni a szalagot, akkor a szalagon jelöld be a képek helyét, és a függesztési pontokon keresztül erősítsd a falba a kis képtartó kampókat! Ezután a megszokott módon függesztheted fel a képeket a helyükre.

Mintha titkos ajtók lennének

Mit szólnál, ha végre leszámolhatnál a fogasokkal úgy, hogy funkciójukat megőrzöd a lakásban, ám ezt például a fal tölti be a továbbiakban? Izgalmasan hangzik? Az is, főként ha előveszed hozzá a kreativitásod is, és beszerzel néhány fa-, réz- vagy porcelán fogantyút. Ha sikerül szépeket beszerezned, akkor biztos lehetsz benne, hogy azok már önmagukban is magukra vonják a figyelmet. Ha pedig még a falba is illeszted őket egymás mellé és alá rendezve, akkor a siker garantált, hiszen nemcsak megszabadulhatsz végre a sablonos fogastól, hanem teret is nyersz azzal, hogy egyszerűen a falra akaszthatod a kabátokat vagy a táskákat. Minél többféle fogantyút találsz, annál izgalmasabb lesz a végeredmény!

Egy kis szentimentalizmus

Kevés olyan ember van, aki ne ragaszkodna legalább néhány emléktárgyhoz. Ám a személyes emlékek kiállításánál nagyon kell ügyelni arra, hogy nehogy átlépd a túlzott szentimentalizmus és az émelyítő érzelgősség határát! Van azonban néhány olyan dolog, mint például a gyerekcipőcske vagy a szülők gyerekkori képe, esetleg egy közösen vásárolt gyerekkori karácsonyi dísz, amely megérdemli, hogy közszemlére tedd. És hogy mindezt hogyan? Egy, a falra kampók segítségével felakasztott rúddal! Fontos azonban, hogy a rúd vékony legyen, és semleges, a szoba színvilágába simuló árnyalatú.

Ehhez válogass össze néhány hasonló árnyalatú, ám különböző szélességű szalagot, és a kiválasztott emléktárgyakat kötözd, akaszd vagy ragaszd rá! A szalagot csak lazán kösd a rúdra, és mindenképpen kerüld a cikornyás masnikat! A kiállítás szépsége abban rejlik, hogy bármikor lecserélheted a darabokat, és így megmarad a szekrény alsó polcára rejtett régi tárgyak, ajándékok újrafelfedezésének öröme.

Vázák, virágok, gyöngyök

Egy kisebb alapterületű lakás vagy egy zsúfoltabb helyiség határt szab a kiállítandó tárgyak és az elrendezés számára. Egy virággal teli, hatalmas váza aránytalannak és instabilnak hathat egy ilyen helyen, ezért érdemesebb valami könnyedebb és kifinomultabb megoldást keresned, mint például a következőt, amelyhez csupán néhány hosszú szárú, tavaszi virágra van szükség, öt-hat különböző méretű finom vonalú, karcsú és átlátszó üveg vázára, illetve néhány maréknyi kisebb-nagyobb, gyöngyházfehér - akár egy régi nyakláncból származó - gyöngyre.

A vázákat töltsd meg vízzel, mindegyikbe tegyél néhány szál virágot, majd a műanyag gyöngyökből mindegyik vizébe szórj valamennyit! Néhányuk elmerül majd a vízben, míg azok, amelyek fűzőlyukába levegő szorult, a víz tetején úsznak. A sorba állított vázák így nagyon romantikus hangulatot kölcsönöznek majd a nappalinak!

A cikkhez Julie Savill 101 hangulatvarázsló ötlet című könyvéből merítettünk ötleteket.
Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent könyv telis-tele van olyan, gyorsan és könnyedén megvalósítható tippekkel, amelyek segítségével egy-két óra leforgása alatt otthonosabbá teheted a lakásod, ráadásul a megvalósításhoz szükséges anyagokat illetően is hasznos tanácsokat kaphatsz.
Minden egyes ötletet egész oldalas fotó illusztrál, a közérthető, lépésről lépésre haladó leírásból pedig megtudhatod, mi a titka a tökéletes végeredménynek.

Ára: 1499 forint

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, rendeld meg itt! »
Ezt is szeretjük