Miért hasznos a szódabikarbóna a hús sütésénél? És még 3 zseniális konyhai trükk
A legjobb konyhai trükkökkel ropogós lesz a sült krumpli, és a kenyér is sokáig friss marad.
Egyáltalán nem kell mesterszakácsnak lenni ahhoz, hogy a konyhában töltött idő végeredménye igazán tökéletes legyen. Elegendő ismerni néhány apró, jól működő trükköt.
Bizonyára sokan szembesültek már azzal, hogy az olajból kivett sült krumpli puha és ráncos lesz, a hús a klopfolás ellenére rágós marad, és legyünk őszinték, a kenyér pedig már másnap sem az igazi. Szerencsére nem muszáj megszokni a mindennapi bosszúságokat, néhány ügyes praktika éppen ezért született meg.
Szódabikarbóna a húshoz
A szódabikarbóna sokoldalú szer a konyhában, de nemcsak a takarítást könnyíti meg. Elég megszórni, majd picit bedörzsölni vele a sütésre váró húsokat, végül négy órára fagyasztóba tenni őket. A szódabikarbóna szépen megpuhítja őket, ezután már csak le kell mosni róluk a port, és lehet is sütni. A végeredmény omlós, puha fogás.
A módszer természetesen csak friss hússal működik, a fagyásból felengedett húst ugyanis nem szabad már újrafagyasztani.
Ropogós, aranysárga sült krumpli
A tökéletes sült krumpli titkára sokan kíváncsiak, a frissen felvágott burgonyaszeletek sajnos az olajból kivéve gyakran halványsárgák, puhák, szottyosak lesznek, ami már egyáltalán nem gusztusos.
A ropogós és aranysárga krumplihoz a nagyjából egyforma szélesre vágott szeleteket bő vízzel kell lemosni, majd vízzel és sóval picit átforralni, végül néhány órára a fagyasztóba tenni. Nagyon pepecselősnek tűnhet a módszer, a végeredmény mégis magáért beszél. Már felforrósodott olajban kell kisütni őket.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sokáig friss kenyér
A kenyér már másnap sem az igazi, és az is előfordul, hogy hamar megpenészesedik. A frissesség romlása egyszerűen megakadályozható, ha a tároló zacskójába egy zellerszárat tesz az ember, majd szorosan lezárja. A kenyér a zeller nedvességtartalmának köszönhetően sokáig friss és puha marad, mégsem romlik meg. Attól sem kell tartani, hogy a kenyér átvenné a zeller ízét.
Pompás színű zöldségek
A feldolgozás közben a zöldségek hajlamosak arra, hogy elveszítsék gusztusos, friss színeiket. Erre is pofonegyszerű a megoldás, egy kevés citrommal kell meglocsolni vagy bedörzsölni a zöldségszeleteket főzés előtt.
A citromlé flavonoidtartalma különösen a pirosas árnyalatú zöldségek és gyümölcsök színét tartja meg, az áfonya, a lilahagyma, de az alma vagy az eper előkészítésénél is érdemes használni.
OLVASD EL EZT IS!