Hihetetlen trükk szódabikarbónával és tojással: ezentúl mindig ezt csinálod majd!
Nagyon ügyes kis házi praktikát mutatunk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több alkalommal is írtunk már olyan házi praktikákról, melyek a tojásfőzéssel kapcsolatosak, legyen szó arról, miként lehet megkülönböztetni a frisset a régitől, a főtt tojást a nyerstől, miként lehet hosszabb ideig tárolni a sárgáját és fehérjét, vagy éppen arról, mire lehet jó a megmaradt főzővíz vagy a héj.

Arra vonatkozóan is mutattunk már házi trükköt, hogyan lehet megakadályozni a tojás megrepedését főzés közben, ugyanígy létezik azonban módszer arra is, hogy a lehető legegyszerűbben pucolhasd meg a kemény tojást.

Így működik a szódabikarbónás trükk

Sokan esküsznek arra, hogy ha literenként egy evőkanál sót tesznek a főzővízhez, a héj egyszerűen lejön majd, érdemes azonban kipróbálni a szódabikarbónás módszert is, mely nem áll másból, minthogy a főzővízhez egy kiskanálnyi mennyiséget adsz a népszerű házi szerből.

Ennek hatására sokkal könnyebb lesz majd eltávolítani a héjat - nem fog apró darabokra töredezni -, bár azért azt hozzá kell tenni, hogy ez némiképp függ a tojás minőségétől, illetve frissességétől is.

Ezért tegyél sót az ablakmosó vízhez: ez valami hihetetlen!

Gyönyörű lesz a végeredmény, ha a következő egyszerű praktikákat alkalmazod: nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük