Megmaradt a tojássárgája? Így tarthatod el sokáig!

Nehogy kidobd, ha megmarad a tojásfehérje vagy -sárgája. Megmutatjuk, hogyan tárold!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Több alkalommal is írtunk már arról, miért nem célszerű kidobni a különféle konyhai maradékokat, legyen szó a meghagyott sörről, a kávézaccról vagy éppen a tojás főzővizéről.

A tojás esetében a héjat is érdemes megőrizni - itt olvashatsz arról, hogy miért -, nem beszélve a megmaradt fehérjéről vagy sárgájáról, ha a sütés-főzés során csak egyiket kellett nagyobb mennyiségben felhasználnod.

Így tárold a sárgáját és a fehérjét!

Ha a tojássárgáját egyszerűen csak a hűtőbe teszed, megbőrösödhet, emellett az állaga is romlik, és száraz, darabos lesz, mindezt azonban megelőzheted, ha csészébe teszed, vizet vagy olajat öntesz rá, majd így rakod a hűtőbe.

Ne tárold azonban így egy-két napnál tovább, mint ahogy a hűtőbe tett és letakart tojásfehérjét is legfeljebb csak másnap használd fel.

Utóbbit azonban a sárgájával ellentétben le is tudod fagyasztani, ha nagyon muszáj, ebben az esetben azonban kiolvasztás után csak olyan ételhez használd fel, amelynek elkészítéséhez nem nyersen van rá szükség, hanem sütnöd, főznöd kell.

Tudtad, hogy ezeket tilos betenni a hűtőbe?

Vannak olyan ételek, amelyeket rossz ötlet hűtőben tárolni, mert többet ártasz vele, mint használsz. Nézd meg a képeket!

Tudtad, hogy ezeket tilos betenni a hűtőbe? Többet ártasz vele, mint használsz!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük