Miért hasznos a szódabikarbóna a hús sütésénél? És még 3 zseniális konyhai trükk
A legjobb konyhai trükkökkel ropogós lesz a sült krumpli, és a kenyér is sokáig friss marad.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyáltalán nem kell mesterszakácsnak lenni ahhoz, hogy a konyhában töltött idő végeredménye igazán tökéletes legyen. Elegendő ismerni néhány apró, jól működő trükköt.

Bizonyára sokan szembesültek már azzal, hogy az olajból kivett sült krumpli puha és ráncos lesz, a hús a klopfolás ellenére rágós marad, és legyünk őszinték, a kenyér pedig már másnap sem az igazi. Szerencsére nem muszáj megszokni a mindennapi bosszúságokat, néhány ügyes praktika éppen ezért született meg.

Szódabikarbóna a húshoz

A szódabikarbóna sokoldalú szer a konyhában, de nemcsak a takarítást könnyíti meg. Elég megszórni, majd picit bedörzsölni vele a sütésre váró húsokat, végül négy órára fagyasztóba tenni őket. A szódabikarbóna szépen megpuhítja őket, ezután már csak le kell mosni róluk a port, és lehet is sütni. A végeredmény omlós, puha fogás. 

A módszer természetesen csak friss hússal működik, a fagyásból felengedett húst ugyanis nem szabad már újrafagyasztani.

Ropogós, aranysárga sült krumpli

A tökéletes sült krumpli titkára sokan kíváncsiak, a frissen felvágott burgonyaszeletek sajnos az olajból kivéve gyakran halványsárgák, puhák, szottyosak lesznek, ami már egyáltalán nem gusztusos.

A ropogós és aranysárga krumplihoz a nagyjából egyforma szélesre vágott szeleteket bő vízzel kell lemosni, majd vízzel és sóval picit átforralni, végül néhány órára a fagyasztóba tenni. Nagyon pepecselősnek tűnhet a módszer, a végeredmény mégis magáért beszél. Már felforrósodott olajban kell kisütni őket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Sokáig friss kenyér

A kenyér már másnap sem az igazi, és az is előfordul, hogy hamar megpenészesedik. A frissesség romlása egyszerűen megakadályozható, ha a tároló zacskójába egy zellerszárat tesz az ember, majd szorosan lezárja. A kenyér a zeller nedvességtartalmának köszönhetően sokáig friss és puha marad, mégsem romlik meg. Attól sem kell tartani, hogy a kenyér átvenné a zeller ízét.

Pompás színű zöldségek

A feldolgozás közben a zöldségek hajlamosak arra, hogy elveszítsék gusztusos, friss színeiket. Erre is pofonegyszerű a megoldás, egy kevés citrommal kell meglocsolni vagy bedörzsölni a zöldségszeleteket főzés előtt. 

A citromlé flavonoidtartalma különösen a pirosas árnyalatú zöldségek és gyümölcsök színét tartja meg, az áfonya, a lilahagyma, de az alma vagy az eper előkészítésénél is érdemes használni.

Blog.hu ajánló