Miért hasznos a szódabikarbóna a hús sütésénél? És még 3 zseniális konyhai trükk

A legjobb konyhai trükkökkel ropogós lesz a sült krumpli, és a kenyér is sokáig friss marad.

Konyhai trükkök
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyáltalán nem kell mesterszakácsnak lenni ahhoz, hogy a konyhában töltött idő végeredménye igazán tökéletes legyen. Elegendő ismerni néhány apró, jól működő trükköt.

Bizonyára sokan szembesültek már azzal, hogy az olajból kivett sült krumpli puha és ráncos lesz, a hús a klopfolás ellenére rágós marad, és legyünk őszinték, a kenyér pedig már másnap sem az igazi. Szerencsére nem muszáj megszokni a mindennapi bosszúságokat, néhány ügyes praktika éppen ezért született meg.

Szódabikarbóna a húshoz

A szódabikarbóna sokoldalú szer a konyhában, de nemcsak a takarítást könnyíti meg. Elég megszórni, majd picit bedörzsölni vele a sütésre váró húsokat, végül négy órára fagyasztóba tenni őket. A szódabikarbóna szépen megpuhítja őket, ezután már csak le kell mosni róluk a port, és lehet is sütni. A végeredmény omlós, puha fogás. 

A módszer természetesen csak friss hússal működik, a fagyásból felengedett húst ugyanis nem szabad már újrafagyasztani.

Ropogós, aranysárga sült krumpli

A tökéletes sült krumpli titkára sokan kíváncsiak, a frissen felvágott burgonyaszeletek sajnos az olajból kivéve gyakran halványsárgák, puhák, szottyosak lesznek, ami már egyáltalán nem gusztusos.

A ropogós és aranysárga krumplihoz a nagyjából egyforma szélesre vágott szeleteket bő vízzel kell lemosni, majd vízzel és sóval picit átforralni, végül néhány órára a fagyasztóba tenni. Nagyon pepecselősnek tűnhet a módszer, a végeredmény mégis magáért beszél. Már felforrósodott olajban kell kisütni őket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sokáig friss kenyér

A kenyér már másnap sem az igazi, és az is előfordul, hogy hamar megpenészesedik. A frissesség romlása egyszerűen megakadályozható, ha a tároló zacskójába egy zellerszárat tesz az ember, majd szorosan lezárja. A kenyér a zeller nedvességtartalmának köszönhetően sokáig friss és puha marad, mégsem romlik meg. Attól sem kell tartani, hogy a kenyér átvenné a zeller ízét.

Pompás színű zöldségek

A feldolgozás közben a zöldségek hajlamosak arra, hogy elveszítsék gusztusos, friss színeiket. Erre is pofonegyszerű a megoldás, egy kevés citrommal kell meglocsolni vagy bedörzsölni a zöldségszeleteket főzés előtt. 

A citromlé flavonoidtartalma különösen a pirosas árnyalatú zöldségek és gyümölcsök színét tartja meg, az áfonya, a lilahagyma, de az alma vagy az eper előkészítésénél is érdemes használni.

9 dolog, amire jó az alufólia: súrolásnál és polírozásnál is hasznos

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük