Milyen gyümölcsök állnak el jól a mélyhűtőben? Így tedd el őket, hogy sokáig frissek maradjanak
Ha nincs sok hely a fagyasztásra, érdemes befektetni egy fagyasztóba, így hosszú távon rengeteget lehet spórolni.
A legjobb a szezonális és a hazai, de sajnos sok gyümölcs szezonja hipp-hopp elillan, ilyenkor lehet nagy segítségünkre egy fagyasztó.
Nem mindegy azonban, hogy kerülnek a mélyhűtőbe a termések. Kis odafigyeléssel sokáig gondoskodhatsz a vitamin-utánpótlásról.
Milyen gyümölcsök állnak el jól a mélyhűtőben?
Általánosságban elmondható, hogy a bogyós gyümölcsök - mint az eper, málna, áfonya, vörös áfonya, ribizli, szeder, egres - fagyaszthatóak a legjobban. A nagyon vizes gyümölcsöket, mint amilyen a dinnye, nem ajánlják fagyasztásra, de a barackkal, ringlóval simán lehet próbálkozni.
Bár néhány gyümölcshöz könnyen hozzá lehet jutni mirelit formában is, szerencsére még sokaknak van kiskertje, vagy tud szerezni rokonoktól, barátoktól gyümölcsöt, és a piacon, a szezonban általában olcsóbb is a kilónkénti ára, mint a bolti fagyasztott gyümölcsnek.
Így a hazai termelőket is támogathatod, ezzel jót teszel a környezetnek, hiszen a külföldről hozott árut igen sok kőolaj-kibocsátás és energiafelhasználás árán hozzák ide. A hazai és szezonális gyümölcsök frissebbek, és jóval egészségesebbek behozott vagy akár üvegházban termesztett társaiknál. Arra azonban fontos figyelni, hogy bizony a piacon sem csak őstermelők kínálják a portékájukat.
A fagyasztott gyümölcsök nem veszítenek vitamintartalmukból a fagyasztás miatt, bár egy év fagyasztáson túl már bizonyos tápanyagok elkezdenek lebomlani.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Így tedd el a gyümölcsöt
Az apró bogyós gyümölcsöket, mint amilyen a málna vagy az áfonya, ha van elég szabad hely, tálcán érdemes fagyasztani, hogy ne álljanak össze tömbbé. Ha megfagytak, mehetnek zacskóba. A cseresznyét és a meggyet jobb frissen kimagozni és úgy eltenni a fagyasztóba, mert felengedve ez már nehézkesebb. A barackot, nektarint kockázva jó eltenni. Ha nagyobb mennyiségben jutsz valamilyen gyümölcshöz, például sárgabarackhoz vagy szederhez, akkor azt akár a későbbi befőzés tervével is elteheted, ekkor nem kell arra figyelni, hogy különösebben szép formában maradjanak. Kellemesebb lekvárt főzni egy hideg novemberi napon, mint a 40 fokban.
A gyümölcsöket elteheted ziplock zacskókban, melyek szinte légmentesen záródnak, de egy sima tejfölösdoboz is alkalmas rá. Az előbbiekben akár előre összeállított kis smoothie-csomagokat is fagyaszthatsz, amit csak ki kell kapni a hűtőből, ha szükség van rá. Ha nem átlátszó tárolóba teszed, mindenképpen írd rá, mi van benne.
A 8 legfinomabb édesség bogyós gyümölcsökkel
Fantasztikus bogyós gyümölcsös édességeket készíthetsz egyszerűen és gyorsan az idény kedvenceivel. A muffintól a sajttortáig csupa csábító desszert közül válogathatsz.
A 8 legfinomabb édesség bogyós gyümölcsökkel: mindegyik gyors és egyszerű
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- fagyasztás
- tartósítás