8 étel, ami nagyon jól fagyasztható, és megőrzi az ízét - Az állaguk sem romlik

Ezeket az ételeket bátran beteheted a fagyasztóba.

GettyImages-514153358

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A konyha egyik kulcsfontosságú gépe a hűtőszekrény, hiszen ez a berendezés segít az ételek frissen tartásában. A mélyhűtő a hosszú távú tartósításban hasznos, ám nem minden étel viseli jól, ha jégre rakják.

Egyes ennivalók a fagyasztás hatására veszítenek élvezhetőségükből, ízükből, és állaguk sem lesz a régi. Bizonyosak ugyanakkor nagyon jól bírják a jeges környezetet, és olvadás után éppen olyanok, mintha mi sem történt volna velük. Ha hosszú távú mélyhűtés a cél, akkor ezeket érdemes preferálni. Helyezd őket légmentes fagyasztózacskóba vagy dobozba!

8 étel, ami jól fagyasztható

Kenyér

Ha maradt némi kenyér, a szeleteket biztonsággal a fagyasztóba rakhatod, hiszen ha kiveszed őket, és hagyod, hogy maguktól, szobahőmérsékleten olvadjanak ki, akkor nem romlik az állaguk az eredetihez képest: pirítósnak, bundás kenyérnek így is tökéletesek.

Sajt

Bár sok tejterméket, így a túrót, a tejfölt vagy a joghurtot nem tudod állagváltozás nélkül lefagyasztani, a sajtot igen. Ha kiveszed, szobahőmérsékleten olvaszd, nehogy megolvadjon!

Avokádó

Túl sok avokádót vettél, és később is készítenél belőle egy kellemes avokádókrémet? Tedd bátran a fagyasztóba, nyom nélkül vészeli át a jegelést! Csak magozd ki, és vágd fel!

Bacon

A bacon jól bírja a fagyasztást, tömbben vagy szeletekre vágva is. Jó tudni, hogy a vékony szeletek megtörhetnek fagyott állapotban, óvatosan bánj velük!

Olajos magvak

Mindig jó, ha van otthon ropogtatnivalónak, müzlibe vagy süteménybe néhányféle olajos mag. Szerencsére ezek is ízváltozás nélkül kerülhetnek ki a mélyhűtőből.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kevert és gyúrt tésztás sütemények

Túl sok süti készült hétvégére? Akkor csomagold el, és tedd bátran a mélyhűtőbe: a tészta nem változik meg. Ha a sütemény krémes, a fagyasztás akkor is működik, ám a krém állaga kissé megváltozhat.

Csokoládé

Csokiból sosem elég, ezért magában fogyasztani vagy sütéshez is érdemes aranytartalékot tartani otthon. A mélyhűtő tökéletes segítség ebben, a csoki hibátlan lesz, amikor előveszed.

A tojás is fagyasztható

Sokan nem tudják, de némi állagváltozással a tojás is fagyasztható, csupán a megfelelő módon kell eljárni. A következő cikkünkben elolvashatod, hogyan csináld.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük