Sokkal tovább friss marad a zöldség, ha így teszed a hűtőbe: egyszerű és olcsó trükköt mutatunk
Napokkal tovább bírják a zöldségek, ha ezt az apró trükköt beveted.

- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Megesett már veled, hogy a hétvégén vásárolt zöldségeid nem érték meg a szerdát? Ez nemcsak bosszúság, de pazarlást is jelent, sőt a pénztárcádat sem kíméli.
Az azonban mégsem tartható, hogy hétről hétre versenyt kelljen futnod az idővel, és elfogyasztani vagy megfőzni minden zöldséget, még mielőtt tönkremegy. Érdemes bevetned egy egyszerű házi praktikát, hogy elnyújthasd a zöldségek élettartamát.
Így maradnak a zöldségek tovább frissek
A zöldségek frissességét egy rendkívül olcsó, mégis hatásos trükkel lehet tovább megőrizni. Egyetlen pár száz forintos kellékre lesz szükséged, ám cserébe ezreket spórolhatsz.

A csodatévő kellék a papírtörlő. Csupán annyi a dolgod, hogy béleld ki vele a zöldségesfiókot, és arra helyezed rá a zöldségeket. A jó nedvszívó képességű papírnak fontos feladata lesz. Tárolás során a zöldségekből nedvesség párolog ki. Míg a csupasz fiókban ez a nedvesség lecsapódik, és romlást elősegítő párás közeget teremt, a papírtörlő magába szívja azt. Hála a szárazabb környezetnek, a zöldségek nem fonnyadnak vagy puhulnak meg idő előtt. Ha környezettudatossági szempontok miatt nem használsz papírtörlőt, a célra egy nedvszívó konyharuha is beválhat.
Plusz két tipp
Sokan azt rontják el a zöldségtárolásban, hogy az egyes darabokat megmossák, és még vizesen teszik a tárolófiókba. Vannak, akik a sietség miatt tesznek így, mások úgy vélik, ahogy a vázába helyezett virágnak, a zöldségnek is jót tesz a víz, és a felszínén hagyott nedvesség elnyújtja élettartamát.
A már leszedett, hűtőfiókba kerülő zöldségnek azonban semmi szüksége a vízre, sőt, attól gyorsabban indul penészedésnek. Ha a zöldségeket megmosva szeretnéd a hűtőbe rakni, akkor előbb töröld szárazra őket, vagy hagyd teljesen megszáradni a levegőn, egy konyharuhán.
Végül az is lényeges, hogy a zöldségek és a gyümölcsök legyenek külön tárolva, hiszen számos gyümölcs etilént párolog ki, ami gyorsítja az érési folyamatokat, illetve a romlást is, tehát lerövidíti a zöldségek élettartamát. Ilyenek az alma, a banán, a sárga- és őszibarack, a mangó és a kivi is. Ezek mellé tehát, ha szeretnéd megőrizni a frissességüket, soha ne kerüljön zöldség! Tárold őket szeparáltan!
Mit nem szabad fagyasztani?
A következő készételeket soha ne fagyaszd le: a jegelés hatására állaguk és élvezhetőségük is romlik.
(Képek: Getty Images.)