10 étel, amit soha ne tegyél a hűtőbe: ott veszítenek leggyorsabban az ízükből és frissességükből

Ezeket az ételeket szükségtelen, sőt rossz döntés hűtőbe rakni.

Alma, paprika, uborka hűtőbe rakása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régi berögződés, hogy az ételek frissességét az segíthet megőrizni, ha hidegre tesszük őket. Mindeközben, bár rengeteg minden később kezd megromolni, ha hűtőbe kerül, sok olyan ennivaló is van, ami kifejezetten megsínyli a hűtést.

Az indokolatlanul alacsony hőmérséklet hatására sok étel megpuhul, veszít az ízéből, élvezhetőségéből, sőt egyes harapnivalók még gyorsabban is romlanak, mint szobahőmérsékleten.

10 étel, amit ne tegyél a hűtőbe

A következő tíz alapanyagnak, zöldségnek, illetve gyümölcsnek egyáltalán nem tesz jót, ha hűtőbe rakod: ezeket tartsd inkább szobahőmérsékleten, vagy egy hűs, napfénytől védett helyen a spájzban.

Alma - a gyümölcs hamar megpuhul, és zamatát veszti, ha hidegre teszed.

Burgonya - ennek az alapanyagnak semmi keresnivalója a hűtőben, hiszen a benne lévő párásabb levegő hatására a krumpli csúnyán megfonnyad, ráadásul édeskéssé is válik.

Banán - mivel sok esetben még zölden kerül a boltokba, szobahőmérsékletre van szükség, hogy a gyümölcs beérjen. A hűtőben ráadásul gyorsan foltossá válik, megbarnul a banán.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Paprika - legyen az fehér vagy pritaminpaprika, az egyébként roppanós, feszes héjú zöldség megráncosodik, és húsa is megpuhul, ha a hűtőbe teszed.

Uborka - általános tévedés, hogy az uborkának a hűtőben a helye. Ha bekerül, vizessé válik, felülete pedig egyenetlen, taszító kinézetű lesz.

Csokoládé - hacsak nem szeretnél ízetlen és morzsolódó csokit enni, ne tedd be a hűtőbe. A maximális ízélményért hagyd szobahőmérsékleten!

Péksütemény  - a péksütik, akárcsak a kenyér, szobahőmérsékleten maradnak tovább frissek. A hűtőben átnyirkosodnak, így hamarabb romlanak meg, ráadásul könnyen felvehetik a hűtő jellegzetes illatát is. A porcukorral szórtak különösen vizessé válnak a hűtőben.

Mogyoró - a héjas gyümölcsök ízüket vesztik, ha hűtőben tárolod őket.

Bazsalikom - a még nem szárított, zöld leveles fűszernövények maradjanak szobahőmérsékleten: ha hűtőbe teszed, a levelek egykettőre besötétednek, és veszítenek a frissességükből.

Olívaolaj - sokan tartják a hűtőben, de az olívaolaj opálosodik, sűrűsödik, ha túl alacsony hőmérsékleten van.

Ételek, amiknek rosszat tesz a mikrózás

Nem csak a hűtő, a mikró is problémás lehet: ezeket az ételeket semmiképp se melegítsd újra a mikróban.

5 étel, amit nem szabad mikróban újramelegíteni: ételmérgezést is okozhat némelyik

A mikró segítség a mindennapokban, de bajt is csinálhat, ha olyan étel kerül bele, aminek nem lenne szabad.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük