Ezt tedd a hűtőbe, és nem lesz többet büdös: 6 vegyszermentes szagelszívó

Nagyon kellemetlen, ha a hűtőből rossz szagok csapnak ki, de vegyszermentes szagelszívó módszerekkel megoldható a dolog.

GettyImages-842163162

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan jártak már úgy, hogy valamilyen finom falat reményében nyitották ki a hűtőt, de kiábrándító, orrfacsaró szag fogadta őket. Ezek a háztartási gépek sajnos hajlamosak bebüdösödni, léteznek hűtőszagtalanító megoldások, melyek segítenek megszüntetni a kellemetlen szagokat.

A problémának természetesen nemcsak tüneti kezelésre, hanem megoldásra van szüksége, tehát fontos kinyomozni, mi okozhatja a szagokat. Igaz, egy-egy ételnek, például a halnak vagy egyes sajtoknak markánsabb illata van, sokszor szó sincs ilyen szagforrásokról. A leggyakoribb bűnös egy-egy bent felejtett, romlásnak indult étel, ezért első körben érdemes átvizsgálnod mindent, ami csak a hűtőszekrényben található. A szagot akár egy-egy észrevétlenül maradt ételcsepp vagy ételdarabka is okozhatja. A hűtőt, ha büdös, ha nem, legalább néhány havonta teljeskörűen ki kell takarítani, mert óhatatlanul elszaporodnak benne a baktériumok. Korábbi cikkünk segít, hogyan csináld. 

Hűtőszagtalanítók és illatosítók

Azok számára, akik ódzkodnak a vegyszerek használatától, jó hír, hogy a hűtőszagtalanításban nemcsak bolti szerek és készítmények tehetnek jó szolgálatot, hanem egy-egy otthoni, ártó vegyületektől mentes megoldás is. Öt ilyet is sorolunk, illetve lehetőségeket a hűtőszekrény biztonságos illatosítására.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük