Ezt tedd a hűtőbe, és nem lesz többet büdös: 6 vegyszermentes szagelszívó
Nagyon kellemetlen, ha a hűtőből rossz szagok csapnak ki, de vegyszermentes szagelszívó módszerekkel megoldható a dolog.

GettyImages-842163162
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan jártak már úgy, hogy valamilyen finom falat reményében nyitották ki a hűtőt, de kiábrándító, orrfacsaró szag fogadta őket. Ezek a háztartási gépek sajnos hajlamosak bebüdösödni, léteznek hűtőszagtalanító megoldások, melyek segítenek megszüntetni a kellemetlen szagokat.

A problémának természetesen nemcsak tüneti kezelésre, hanem megoldásra van szüksége, tehát fontos kinyomozni, mi okozhatja a szagokat. Igaz, egy-egy ételnek, például a halnak vagy egyes sajtoknak markánsabb illata van, sokszor szó sincs ilyen szagforrásokról. A leggyakoribb bűnös egy-egy bent felejtett, romlásnak indult étel, ezért első körben érdemes átvizsgálnod mindent, ami csak a hűtőszekrényben található. A szagot akár egy-egy észrevétlenül maradt ételcsepp vagy ételdarabka is okozhatja. A hűtőt, ha büdös, ha nem, legalább néhány havonta teljeskörűen ki kell takarítani, mert óhatatlanul elszaporodnak benne a baktériumok. Korábbi cikkünk segít, hogyan csináld. 

Hűtőszagtalanítók és illatosítók

Azok számára, akik ódzkodnak a vegyszerek használatától, jó hír, hogy a hűtőszagtalanításban nemcsak bolti szerek és készítmények tehetnek jó szolgálatot, hanem egy-egy otthoni, ártó vegyületektől mentes megoldás is. Öt ilyet is sorolunk, illetve lehetőségeket a hűtőszekrény biztonságos illatosítására.

Ezt is szeretjük