Teljesen kiveszi a cipőből a rossz szagokat ez a házi trükk: egyszerű és hatásos

A teafilter a legjobb megoldás büdös cipő ellen.

budos-cipo

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zárt cipőkbe könnyen beleizzad a láb, és így a lábbeli hamar lesz a kellemetlen szagok melegágya. Sokszor bármivel próbálkozhat az ember - cipőillatosítóval, lábdezodorral - az eredmény csak nem lesz jobb. Pedig van egy egyszerű, otthoni trükk, ami megoldást hozhat.

Ez a trükk pedig nem más, mint a teafilter, amely remek szagtalanító, és pillanatok alatt megszünteti a cipőben ragadt lábszagot. 

Teafilterrel a lábszag ellen

A teafilterek használata végtelenül egyszerű. Nem kell velük semmi különöset csinálni, elég ha fogsz 3-4-et, és beleteszed a cipődbe úgy, hogy lehetőleg mindenhol kitöltse a belsejét.

cipo-lab-budos

Ezután a cipőt helyezd meleg, száraz helyre, például a radiátor mellé, és hagyd ott pár órára. A legjobb eredmény érdekében akár egész éjszakára is benne hagyhatod a filtereket.

A teafilter jó nedvszívó és szagtalanító. A legkisebb nedvességet és vele együtt a szagokat okozó baktériumokat is magába szívja, és nem marad utána semmi, csak kellemesen semleges illat.

Erre a célra szinte akármilyen teafilter használható, nem kell feltétlenül natúr teafüvet keresned: jó a borsmentás vagy akár a gyümölcsös filter is. Ha pedig kivetted a filtereket a cipőből, ne dobd el őket. Tea ugyan már nem lesz belőlük, de azért még rengeteg mindenre használhatóak a ház körül.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Teafilter a ház körül

A teafilterből nem csak isteni ital készíthető, és nem csak a lábszagot szünteti meg, használható bútorápolónak vagy éppen ruhafestéknek is. Mutatjuk, mi mindent csinálhatsz vele a ház körül.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük