Mosogatótabletta házilag - Sokkal olcsóbb, mint a bolti, környezetbarát, és könnyű elkészíteni
Sokat spórolhatsz, ha te magad készíted el otthon.

mosogatotabletta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok érv szól az automatikus mosogatás mellett, hiszen amellett, hogy egy mosogatógép kényelmi megoldást jelent a mindennapokban, évente több ezer forintot is spórolhatsz a vízszámládon.

A mosogatógép ma már egyáltalán nem luxus, ugyanakkor a hozzá szükséges mosogatótabletták, tisztító folyadékok vagy a regeneráló só együttes beszerzése jócskán rádob a költségekre.

Mosogatótabletta házilag

A bolti tabletták ára kiszereléstől és márkától függően 70-90 forint is lehet darabonként, ez csupán akkor kevesebb, ha az ember figyeli az akciókat, és úgy csap le rájuk.

GettyImages-1145278290

Amellett, hogy a mosogatótabletta házi előállítása töredékébe kerül, mint bolti társa, még környezetkímélő is, hiszen nincs műanyag csomagolása. Az otthoni változat nemcsak ugyanolyan jól hat majd, mint az üzletben vásárolt, de egyszerű elkészíteni is. Mutatjuk a tuti receptet, amelynek hozzávalóit drogériákban vagy nagyobb hipermarketekben szerezheted be. Egy tabletta előállítási költsége nagyjából 10 forintra jön ki.

Hozzávalók, körülbelül 15 tablettához:

  • 4evőkanál szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)
  • 2 evőkanál citromsav (vagy borkősav)
  • 1 evőkanál mosószóda
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál nátrium-perkarbonát (aktív oxigénes fehérítő) - ez elhanyagolható
  • szilikonforma

A cikk az ajánló után folytatódik

Elkészítés:

Mérd ki a fehér színű hozzávalókat egy tálba vagy egy befőttes üvegbe, majd óvatosan keverd össze őket. Fokozatosan adagold az elegyhez a vizet addig, amíg sűrű, krémes, nyomkodható massza nem lesz belőle. Vegyél elő egy muffinformát vagy egy szilikon jégkockatartót, és az elegyet alaposan tömködd bele a lyukakba. Jó, ha minél sűrűbb és tömörebb az anyag, így annál jobban fogja tartani a formáját. Pár óra elteltével használhatók is a házi készítésű tabletták. Öblítőként használj ecetet a mosogatógép öblítőtartályába töltve, ettől még jobban fognak csillogni a poharak és tányérok.

Piszkosak maradnak a konyhai eszközök?

Egy jól bevált módszerről is kiderülhet, hogy mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket. A nagy igyekezet közben könnyű hibázni, a végeredménynek pedig a konyhai eszközök láthatják kárát. Sőt, rosszabb esetben az ételeken is nyomot hagyhat a tisztító hadművelet. Összeállításunkban igyekszünk segíteni, hogyan kerülheted el a legáltalánosabb takarítási hibákat, melyek elsőre talán nem is tűnnek annak.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük