Konyha-titkok
Avagy miben segít a feng shui?
A feng shui szerint az ember az otthonával és a természettel is kapcsolatban áll. Ha nem vagy sikeres, használd a feng shui-t!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az úgynevezett bágua-térkép segítségével pontosan meghatározhatod, hogy az otthonod helyiségei az életed mely területére vannak hatással. A térkép a bejáratot veszi alapul, így az otthonod azon oldalához igazítva kell azt a lakás alaprajzára képzelned, ahol a legtöbbet használt bejárati ajtó található.

Ideális esetben az ajtó középen, az emberi kapcsolatok és karrier területén helyezkedik el, ha azonban jobb oldalon van, akkor a segítőkész emberek és utazás, ha pedig a bal oldalon, akkor az önművelés és tudás területét érinti.

Területek és teendők

Ha úgy érzed, hogy az életed bizonyos területein változásra, változtatásra lenne szükséged, de nem tudod, mit tegyél, érdemes a feng shui-hoz fordulnod. Mielőtt azonban bármibe is belefognál, döntsd el, hogy mely életterületen szeretnél igazán változást. Azokat a területeket viszont nem érdemes bolygatnod, amelyek most jól működnek! De milyen összefüggésben is vannak az egyes területek az életeddel?

Gazdagság és siker - E terület kapcsán ne az anyagi javakra gondolj! A kínai filozófia a gazdagság alatt a jólét, a testi-lelki elégedettség érzését érti.

Házasság és szerelem - Előnyös, ha a hálószoba itt kap helyet, ezen a területen javíthatsz ugyanis a párkapcsolatodon, a szerelmi életeden. Ha éppen magányos vagy, mindenképpen érdemes erre a területre összpontosítanod!

Hír és hírnév - Ennek a területnek az erősítése a leginkább akkor javasolt, ha nagyobb tiszteletre, több elismerésre vágysz, ami természetesen magával hozza a hírneved javulását is.

Alkotókészség és gyerekek - Ennek a területnek az erősítésével javíthatsz a gyermekeiddel való viszonyodon, fejlesztheted képességeidet, kreativitásodat. Hangsúlyozottabban foglalkozz otthonod ezen részével, ha régóta vágysz egy gyerekre, de akkor is, ha úgy érzed, hogy képességeid használatában valami gátol egy ideje.

Segítőkész emberek és utazás - Ha valamiben segítségre van szükséged, ha új – elsősorban üzleti-munkahelyi – kapcsolatokra vágysz vagy munkahelyet szeretnél váltani, erre a területre fókuszálj! Nagyobb utazások előtt is érdemes törődni egy kicsit otthonod ezen részével.

Emberi kapcsolatok és karrier - Mindenképpen foglalkozz ezzel a területtel, ha már egy ideje úgy érzed, a munkádnak nincs haszna, ha nem értékelik azt, amit csinálsz, ha az az érzésed, hogy rossz pályára keveredtél, ahonnan jelenleg nem látsz kiutat. A segítőkész emberek területéhez hasonlóan itt is sok mindent tehetsz annak érdekében, hogy sikeresebben válthass munkahelyet vagy pozíciót.

Önművelés és tudás - Erre a területre minden esetben érdemes koncentrálnod, hiszen a tájékozottság és a bölcs gondolkodás csak segíthet a pozitívabb és sikeresebb életvezetésben.

Egészség és család - Ha egy ideje nem ápolod megfelelően a kapcsolatot a családoddal, ráadásul egészségi állapotod is hagy némi kívánnivalót maga után az utóbbi időben, próbáld meg alaposabban megvizsgálni otthonod erre a területre eső részét.

És mit a teendő a konyhában?

Hogy az életviteledre hogyan hathatsz azzal, ha a konyhát átrendezed, természetes attól függ, hogy a helyiség hol helyezkedik el, és ezáltal mely életterülettel van összefüggésben. Létezik azonban néhány tanács, amit minden esetben érdemes betartani a konyhában!

  • A konyha a báguától függetlenül is fontos területnek számít, hiszen itt készülnek az ételek, általában itt található a hűtő, és közelében a spájz is. Ügyelj arra, hogy ez utóbbiak mindig fel legyenek töltve, hiszen az üresen kongó hűtő vagy kamra a szegénység érzetét keltheti.
  • A konyhában két fontos elem van jelen, az egymással egyébként ellentétes víz és tűz. Az egyik könnyen kiolthatja a másikat, ezért igyekezz a tűzhelyet minél távolabb helyezni a hűtőtől.
  • A feng shui szerint a csi a legkönnyebben a vízzel távozik a lakásból. A mosogató közelében lévő csöveket ezért lehetőség szerint minél jobban takard el.
  • Kedvez a csi áramlásának, ha a konyha világos, kényelmesen tágas és barátságos. Ne legyen azonban túlságosan nagy, és lehetőleg ne legyen több bejárata, hiszen az állandó átjárás zavarhatja az ételek készítését, a konyha használójának munkáját.

OLVASD EL EZT IS!

no pihen
  • lakberendezés
  • fejfájás

Ezért fáj folyton a fejed!

Ezt is szeretjük