Ezért nem működnek a párkapcsolataid!

A legkárosabb tárgyak

Olyan apróságok is állhatnak a párkapcsolati kudarcok mögött, mint néhány lakáskiegészítő.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az otthonodban áramló pozitív energiát, a chi-t a különféle fafaragványok, művészeti vagy dekorációs tárgyak - festmények, szobrocskák - egyaránt befolyásolják. A különféle képeknek a saját személyes energiáidra ható szimbolikus jelentésük révén szintén szerepük lehet. Egy szerelmesen ölelkező párról készült festmény vagy szobrocska például a romantika érzését erősítheti benned.

Egy adott tárgy hatása azonban elsősorban az alakjától és az anyagától függ, az egyes színek, formák és anyagok chi-re gyakorolt hatása ugyanis eltérő. Ezeket megfelelően kombinálva erősítheted az energiákat, és a szolgálatodba állíthatod, ám, ha rosszul választasz, azok káros hatást is gyakorolhatnak az életedre.

Ha a magánéletedet régóta nem tudod egyenesbe hozni, nem találsz párt, vagy folyton elüldözöd magadtól a férfiakat, érdemes szétnézned az otthonodban, hogy a következő tárgyak nincsenek-e jelen, illetve rossz helyen. Ezek ugyanis rengeteget árthatnak a kapcsolataidnak.

Megtört, több részből összerakott tükrök

A feng shui szempontjából a tükrök nagy jelentőséggel bírnak: élénkítik a chi-t, és képesek befolyásolni az irányát. A kemény, csillogó felület felgyorsítja az energia áramlását, tükröződésével pedig eltéríti az energia egy részét. A feng shui kedveli a sík tükörfelületet, ami egyetlen irányba veri vissza a chi-t, valamint a domború típusokat, melyek szétszórják az energiát. A mozaiktükröket, vagy a megtört, több darabból álló, illetve torz változatokat viszont nem ajánlja.

Az ilyen felületek torzítják a tükörképet, ami befolyásolja az önmagadról alkotott képet. Megzavarják továbbá a chi természetes áramlását, ami megnehezíti a lazítást: feszültté és idegessé tesz, és nem engedi, hogy elengedd a negatív gondolatokat. A darabokból álló tükrök emellett kaotikus energiát generálnak, ami kiszámíthatatlanná tesz.

Szabálytalan formájú, éles kristályok

Bizonyos kisebb tárgyak megfelelő kontextusban igen hatásosan képesek serkenteni az energiát. A kristályok a napfényt a szivárvány színeire bontják, a különböző színek pedig minden irányban szétszóródnak a lakásban, magukkal szállítva az adott színhez kapcsolódó chi energiatípus intenzitását.

A feng shui szerint a sokoldalú, kerekded formájú kristály az ideális, amelynek felületére apró lapocskákat csiszolnak, melyek fokozzák a fényszóró képességet. Ám csak azok a csiszolt kristályok jók, melyek esetében a lapok közötti éleket megfelelően lekerekítették. A hegyes élekkel rendelkező fajták, amelyek ráadásul még szabálytalan alakúak is, károsak lehetnek, mert nagyon erőteljes energiával rendelkeznek. Az általuk generált, erős és gyorsan áramló chi zavaró: nyugtalanná és izgatottá tesz. Különösen rossz hatással van akkor, ha a hálószobában kap helyet, hiszen megzavarja a szerelemmel kapcsolatos energia megfelelő áramlását.

Lassan növő, hosszú és hegyes levelű növények

Dekoratív elemként a növényeknek különleges szerep jut a lakásban, mivel élnek, és ezért saját chi energiájukkal hatnak a környezetre.

A sok zöld növényzet egészséges, élettel teli légkört teremt, jelenlétük kompenzálja a modern otthonokban lévő élettelen anyagokat, a háztartási eszközökből származó elektromos sugárzást, illetve a műanyagok és más szintetikus anyagok statikus töltését.

A térrendezési tudomány a kerekded levelű, dúsan növő, kisebb méretű növények tartását ajánlja: ezek jó hatással vannak a lakásban lévő chi áramlására. Az olyan növényeket, mint például a bonsai, kerüld. A rendkívül lassan növő fajták ugyanis akadályoznak az előrelépésben, és folyton csak visszahúznak a múltba.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A kaktuszok éles tüskéi téged is tüskéssé és zárkózottá tesznek, ahogy az éles, hosszú levelű növények is rossz hatással vannak. Különösen a hálószoba környékén ne tarts ilyen fajtákat, ha nemcsak megtalálni szeretnéd a párod, hanem megtartani is.

Cikkünk megírásában Simon Brown Fengsuj a gyakorlatban című könyve segített.

Ezt is szeretjük