Így szerzik meg a lakásokat a csalók: nagyon durva módszereik vannak

Aljas módon használták ki a legelesettebbeket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néhány hete arról számolt be az MTI, hogy jogerősen hét és fél év fegyházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy zalai férfit, aki mentálisan sérült emberek tízmilliókat érő ingatlanjait szerezte meg csalárd módon.

A férfi 2010-től elesett, súlyos betegségben vagy alkoholizmusban szenvedő emberekkel lépett kapcsolatba, majd, miután a bizalmukba férkőzött, számukra előnytelen ügyletekre bírta rá őket.

Több ingatlant is csalással szerzett meg

A csaló előbbi módszerrel szerezte meg egy legalább 24 millió forintot érő gyenesdiási ház tulajdonjogát is. A rendszeres gyógykezelés alatt álló sértettnél először szobát bérelt, majd megegyezett vele, hogy 10 millió forintért megveszi az ingatlanát. Az adásvételt ügyvéd előtt, szerződésben is rögzítették, mely szerint a sértett holtig tartó haszonélvezettel rendelkezett, de a vádlott később rábírta, hogy mondjon le erről 3 millió forint ellenében. A vádlott sem ezt az összeget, sem az ingatlan vételárát nem fizette meg. A megszerzett ingatlant 2011-ben 26 millió forintért továbbértékesítette.

A másik esetben egy zalaegerszegi, szintén mentális és alkoholproblémákkal küzdő sértettet - akit kezdetben élelmiszerrel, kisebb kölcsönökkel támogatott - arra vett rá, hogy 5 millió forintos jelzálogjogot jegyeztessen be egy kölcsön fedezeteként, ilyen hitele azonban nem volt.

Ezt viszik el először a betörők: 7 dolog, amire duplán kell figyelned!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy ugyancsak alkoholproblémákkal küzdő hévízi férfinak a 35 millió forintot érő házát először 8 milliós jelzáloggal terhelte meg, majd 10,5 millió forintért megvette tőle az ennek többszörösét érő ingatlant. A vádlott fiktív dokumentumok segítségével hozzájutott egy másik hévízi házhoz is, melyhez úgy szerzett hitelt, hogy egy azóta elhunyt férfit vett rá hamis munkáltatói igazolás megszerzésével egy 15,5 milliós kölcsön felvételére.

A férfit négyrendbeli csalás bűntettében - ebből egy kísérlet -, valamint három rendbeli közokirat-hamisítás bűntettében és magánokirat-hamisítás vétségében mint bűnsegédet mondták ki bűnösnek 2015 októberében. Mindezért, jelenleg már jogerősen, hét és fél év fegyházbüntetést kapott.

Bárkit könnyedén kihasználhatnak

Nem ez azonban az egyetlen ilyen eset, és nem is biztos, hogy többségükre fény derül, ezért nagyon fontos résen lenni, és odafigyelni a legelső gyanús jelekre - természetesen elsősorban olyan esetekre gondolunk, ha valaki valószínűsíti, hogy ismerőse, idősebb családtagja könnyen kerülhetne hasonló helyzetbe. Ráadásul ehhez nem is kellenek feltétlenül mindazok a körülmények, melyek az előbbi esetekben fennálltak, egy idős, beteg vagy éppen naiv és jóhiszemű embert anélkül is ki lehet használni, hogy alkoholizmussal vagy más súlyosabb problémával küzdene, nagyon fontos ezért felhívni a figyelmüket a hasonló átverések eshetőségére.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük