Végleg eltörölhetik a tartozásodat: hihetetlen, de igaz a hír a magyar hatóságról!

Lesznek tartozások, melyeket eltörölhet a NAV.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy arról az Index.hu is beszámolt Fekete Zoltán Titusz adószakértőre hivatkozva, a 2017-es új adótörvény több olyan változást is tartalmaz, mely igazán jó hírnek számít azok számára, akiket adótartozás vagy adók módjára behajtandó köztartozás terhel.

Az új adótörvény részeként - ha azt elfogadják - ugyanis a NAV bizonyos tartozásokat nem tart majd nyilván, emellett szintén pozitív hír az adósok számára, hogy az elévülési idő is rövidül majd.

Ezeket a tartozásokat törölhetik

Az Index.hu cikke szerint az adótartozásokkal kapcsolatban életbe lépő egyik legfontosabb könnyebbség lehet, hogy a rájuk vonatkozó elévülési idő, mely jelenleg még öt év, a 2017-es változások jegyében négy évre csökkenne, a NAV emellett bizonyos értelmetlen, vagyis általa jelentéktelenebbnek tartott, alacsonyabb összegű tartozásokat a behajthatatlanná nyilvánítás után nem tartana nyilván.

A tartozás eltörlésére a következő esetekben lehet számítani: behajthatatlanság címén véglegesen törlik majd a 10 ezer forintnál alacsonyabb, illetve azt meg nem haladó tartozást, ha a banki inkasszó eredménytelen volt, illetve a 100 ezer forintot meg nem haladó tartozást is, ha a NAV mindent megtett a behajtás érdekében, viszont az adósnak nem volt olyan vagyona, melyet végre tudtak volna hajtani.

Egyetlen bagatell ok, ami miatt viszi a NAV a lakást: ezeket nagyon fontos tudnod róla!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha valakinek nagyobb a tartozása, mint 100 ezer forint, illetve azt eléri, azt nyilvántartják azután is, hogy behajthatatlannak minősítették. Ez azt jelenti, hogy ha az adósnak időközben vagyona keletkezik, azon az elévülés lejártáig, vagyis a jövőbeli négy évig még végrehajthatják a tartozást.

További változás lenne, hogy az önkormányzatok a korábbi 10 ezer forintot meghaladó tartozás helyett csak az 50 ezer forintot meghaladó tartozás esetében kereshetik a NAV-ot a végrehajtás érdekében, emellett, ha az ingatlanon jelzálogjog van, és az értékesítés nem fedezné a követelést, a NAV a végrehajtást mellőzheti is.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük