Ettől a módszertől halálra rémülnek a betörők: hatásos, és te is megcsinálhatod
Ezt a módszert érdemes bevetned, ha tartasz a betörésektől.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy arról a Daily Mail internetes oldala is beszámolt, különös esettől volt hangos a sajtó április végén, egy ingatlantulajdonosnak ugyanis sikerült az, amire a legtöbben talán nem is gondolnának, otthonától távol, egy hangos üzenet segítségével félemlítette meg a betörőket.

Bár akkor, amikor az erről szóló hír futótűzként terjedt el az interneten, a rendőrség még nem fogta el a két gyanúsított férfit, a sajátos megoldásnak köszönhetően nem károsították meg olyan mértékben a tulajt, amilyenre valószínűleg sor került volna, ha tovább maradhatnak.

Ettől ijedtek meg a betörők

A New Jersey-i lakásba napközben, a reggeli, kora délelőtti időszakban hatolt be két férfi úgy, hogy feltörték a bejárati ajtót, majd, miután találkoztak a tulajdonos két kutyájával, akiket vélhetően ártalmatlannak találtak, megkezdték a terep felderítését. A konyha, illetve a nappali területénél azonban nem jutottak tovább, a tulajdonos hangja ugyanis egyszer csak betöltötte a szobát, aminek hatására láthatóan megijedtek, majd gyorsan menekülőre fogták.

Az esetről készült kamerás felvételt az interneten is közzétették hang nélkül - ide kattintva nézheted meg -, a rendőrök azonban nem árulták el, pontosan mit mondott a tulaj, csupán annyit, hogy az üzenete hangos és teljesen egyértelmű volt, megakadályozva, hogy a betörők néhány iratnál és ékszernél többet tulajdonítsanak el.

Bárki megvalósíthatja

Ahhoz, hogy valaki hasonló módon küldjön üzenetet a betörőknek, adott a technológia, sőt, korábban mi is írtunk már arról, hogy egyre többen alkalmazzák manapság a saját telepítésű megfigyelő rendszert, például egy IP kamera formájában.

Egy ilyen berendezés segítségével akár az interneten, számítógépen és okostelefonon is nyomon lehet követni, mi zajlik a lakásban. A kamera képét így bárhonnan el lehet érni, az élőkép funkció mellett pedig lehetőség van arra, hogy mozgás érzékelése esetén küldjön jelzést a rendszer, de léteznek olyan verziók is, melyeket akár mozgatni is lehet, ellátták rongálás elleni védelemmel, vagy éppen - ennek segítségével pedig a fenti megoldást is kivitelezni lehet - hang továbbítására is alkalmasak. További információért kattints ide!

Ezt is szeretjük