4 nélkülözhetetlen konyhai eszköz

Szerintünk

Melyek azok a dolgok, melyek nem hiányozhatnak egyetlen konyhából sem? Eláruljuk, mi mire gondoltunk.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Előbb-utóbb minden nő számára elkerülhetetlen hellyé válik a konyha. Meglehet, hogy nem különösebben kedveled a sütés-főzés rutinját, de azért biztosan neked is van néhány kedvenc konyhai eszközöd. Ezek a mieink.

Lilla – kenyérsütőgép

Korábban azt hittem, az otthoni kenyérsütőgép drága, felesleges és haszontalan eszköz, ám idővel egyre több ismerősöm ajánlotta.

Családom jóvoltából pedig tavaly karácsony óta az én konyhámat is kiegészíti egy, ami teljes mértékben megváltoztatta a véleményem. Szinte bármilyen kenyeret és kalácsot el lehet készíteni vele, legyen szó teljes kiőrlésű, magokkal dúsított változatokról, vagy éppen csokis, mazsolás, gyümölcsdarabos csodákról. Igazán hamar behozza az árát. Használata mellett a legtöbbször nem kell bolti pékárut vásárolni, ráadásul igen kevés hozzávaló szükséges egy kilós kenyér elkészítéséhez. Emellett abban is biztos lehetek, hogy csak egészséges hozzávalók kerülnek a kenyérbe. A gép más tészták kelesztését és dagasztását is átvállalja, emellett azt is be lehet állítani rajta, hogy pontosan mikorra készüljön el a kenyér. Mindennek köszönhetően szinte minden reggel friss, finom kenyérillat lengi be a konyhát.

Eszti – serpenyő

Én egy teljesen hétköznapi serpenyőre szavazok. Azt hiszem, ez valami olyasmi, amire az ember nem is gondolna, ha viszont eltűnne a konyhából, rettenetesen hiányozna. Bár be kell vallanom, az én konyhámban körülbelül öt darab serpenyő van – annak ellenére, hogy az egész helyiség alig néhány négyzetméter. Szerintem az egyik leghasznosabb konyhai eszköz. Én már a virslifőzésről is leszoktam, és inkább serpenyőben sütöm. Ezenkívül természetesen sok bundáskenyeret, valamint tükörtojást, illetve rántottát fogyasztok. Kedvencem az a típusú serpenyő, amelyiknek a közepén van egy piros pötty. Egyrészt vidám, másrészt ennek segítségével pontosan tudom, hogy mikor elég meleg a serpenyő. Ezen kívül fontos a jó minőségű teflonbevonat is, hiszen így kisebb valószínűséggel égetem oda az ételeket.

Noémi – kávéfőző

Amikor a finom kávé illata lassan begyűrűzik a hálószobába, akkor ébredezem a legboldogabban. Mivel nálam elmaradhatatlan reggeli program a friss, forró kávé elkortyolgatása, elképzelhetetlen, hogy hosszabb ideig meglegyek a forró feketém nélkül. Épp ezért beköltözvén az új albérletbe, az első gondolatom az volt, hogy a konyhát feltétlenül fel kell szerelnünk egy – de a biztonság kedvéért inkább két – kávéfőzővel. Így alakult, hogy rendelkezünk egy kotyogós és egy elektromos kávéfőzővel is. Én a kotyogósra esküszöm. Szerintem az készíti a legfinomabb kávét. Ezen belül is a porcelán kiöntős verzió a kedvencem, ami talán nem túl esztétikus, de az ízek minden formatervezői botlásért kárpótolnak.

Gabi – vízforraló

Nálam nélkülözhetetlen eszköz a vízforraló. Először akkor találkoztam vele, amikor Angliában éltem, ami ugye köztudottan nagy teázós nemzet, így eléggé adja magát a szerkezet hasznossága. Persze kicsit feleslegesnek is gondoltam, hiszen vizet lehet forralni teáskannában, a tűzhelyen vagy esetleg mikrohullámú sütőben is. Aztán rájöttem, mennyi mindenre jó, hogy nem az előbb felsorolt módszerekkel forralok. A tűzhely macerás – be kell gyújtani, külön edény kell hozzá -, a mikró pedig amellett, hogy nem túl egészséges, rendkívül felforrósítja a bögrét, nemcsak a benne lévő folyadékot. A forralóban viszont hamar felforr a víz, nem fröcsög, nem ömlik ki, nem forrázom le magam, és le is kapcsol, ha kész van. Nemcsak a teához és a kávéhoz forralok ily módon vizet, hanem például az instant levesekhez is, de a tésztafőzéshez is nagyon hasznos.

Aki pedig kisgyerekes anyuka, az amiatt is értékelni tudja, mert a babának való tápszert szintén a forralóban felforrt vízzel igazán praktikus elkészíteni.

Ezt is szeretjük