A tökéletes mézeskalácsmáz receptje
Így készítették a mézesbábosok
A mézeskalácsmáz elkészítése nem nehéz, ha van egy jó recepted.
- Ha tengerparton nyaralsz, ezt nem árt tudni: így hat a bőrre és a hajra a sós víz »
- Felháborodást keltett azzal, hogy kilátszott a térde: a 79 éves Jean Shrimpton szupermodellként lett híres »
- 4 egyszerű, de ultranőies szett, amit Amal Clooney gyakran elsüt: hasonló fazonok árakkal, melyekkel megvalósítható a sikkes összhatás »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
A tökéletes mézeskalács elkészítése nem egyszerű mutatvány, ezért elég bosszantó tud lenni, amikor a kész sütemények tetején a máz szétfolyik, elkenődik, töredezetté válik, hogy csak a leggyakoribb problémákat említsük.
Ennek kiküszöbölése érdekében most egy olyan receptet osztunk meg veled, melynek segítségével aligha lesz ilyen problémád: az arányok tökéletes harmóniájának köszönhetően a mézeskalácsmáz egyszerre lesz fényes és tökéletesen kenhető.
Két variációt is ajánlunk - az egyikkel magát a tésztát lehet csodásan kidekorálni, a másik pedig ihletet adhat, ha nem tudod, milyen mintázattal díszítsd a süteményt.
Mézeskalácsmáz-recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomabb szemcséjű kristálycukor
- 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 1 tojásfehérje
- 1 teáskanál citromlé vagy ecet
Elkészítés ideje:
Tíz perc.
Elkészítés menete:
A kristálycukrot kávédaráló segítségével őröld egészen finom porrá. Azért nem javasoljuk a porcukrot, mert abban esetlegesen maradhatnak nagyobb darabok, amik miatt nem lesz tökéletes a máz. Szórd ehhez hozzá az étkezési keményítőt, és egy egészen sűrűn szőtt szűrön szitáld át a keveréket.
A tojásfehérjét robotgéppel kezdd el felverni, majd amikor már félkemény, adagold hozzá a cukrot, illetve a citromlét vagy ecetet is csorgasd bele. Ettől a massza fehér lesz, térfogatát tekintve is megnő, és már csak annyi dolgod van, hogy habzsákba, vagy habzsák híján egy nejlonzacskóba beletöltsd a mázat. Ha zacskót használsz, csippents le az aljából egy apró részt, és már rajzolhatod is a mintát a mézeskalácsra.
Tetszés szerint egyébként egy kis ételfesték hozzáadásával színes mázat is tudsz készíteni.
Édességek mámorában
Ha szereted az édességet, akkor érdemes a következő aprósütemények receptjét is elmenteni.
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcskenyér
- aszalt gyümölcs
Gyümölcskenyér-alaprecept: így készül a hagyományos, omlós változat

- karácsonyi recept
- karácsonyi sütemény
Az isteni Kinder Bueno szelet házi receptje

- karácsonyi sütemény
- karácsonyi szokás