Gyönyörű csipkés mézeskalács
Kétbalkezeseknek is
Szuperegyszerű módszert ajánlunk, amivel pillanatok alatt kidíszítheted a mézeskalácsot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs karácsony mézeskalácssütés nélkül. A fahéjjal és gyömbérrel ízesített süteménynek egyszerűen nem lehet ellenállni, pláne akkor, ha a díszítése sem mindennapi.

Akárcsak a búcsban kapható mézeskalácsszív

Amellett, hogy eláruljuk, hogyan és milyen alapanyagokból készül a tökéletes mézeskalács, ajánlunk egy nagyon egyszerű, mégis látványos megoldást a süti kidíszítésére!

Így készítsd el!

Ahány háziasszony, annyiféle mézeskalácsrecept létezik, bár általában egyik sem tökéletes. Hol ragad a tészta, hol szétmállik, vagy nem lesz elég puha, de ennek most vége. Ganter Klára gasztro szakértő nem csak azt mutatja meg, hogyan készül a tökéletes mézeskalács, de még a saját receptjét is megosztja a nagyközönséggel, hogy te is kedvet kapj a mézeskalácssütéshez!

Mézeskalács-díszítés

A legtöbben azért nem vágnak bele a mézeskalács elkészítésébe, mert tartanak a díszítés folyamatától, hiszen macerás, és nagyon könnyű elrontani. Mutatunk egy tippet, hogyan tudsz néhány perc alatt úgy kidíszíteni egy mézeskalácsot, hogy az tényleg látványos és egyedi legyen.

A Bliss in Images blog szerzője igazán jó ötlettel rukkolt elő, ami a mézeskalács kidíszítését illeti. Az ujjnyi vastagra nyújtott tésztára kikeményített csipketerítőt helyezett, majd a sodrófa segítségével óvatosan belenyomta a terítő mintáját a tésztába.

Amikor a minta szinte beleégett a tésztába, egy határozott mozdulattal lehúzta a terítőt, és már el is készült a búcsúfiára hajazó, csodaszép mintájú mézeskalács.

A mintát körbe kell vágni egy éles késsel
A csipketerítőt a művelet után ki lehet mosni
Óvatosan próbáld a tésztát a sütőbe helyezni

A minta csak akkor látszódik jól a mézeskalácstésztán, ha az előtte legalább két órát a hűtőben állt, így nem olvad meg a kéz melegétől, és nem folyik el rajta a díszítés. Amennyiben mégsem sikerülne szépen lehúzni a csipkét, egyszerűen gyúrd össze újra a tésztát, és próbáld meg még egyszer.

Mindig csak annyi tésztát vegyél ki a hűtőből, amennyit éppen használsz, mert  szobahőmérsékleten megpuhul, és nehezen kezelhetővé válik.

Mindemellett az is fontos, hogy nagyon jól alálisztezd a nyújtódeszkát, vagy még jobb, ha tapadásmentes felületen dolgozol, ugyanis a minta könnyen eldeformálódik, ha a tészta nem válik el könnyedén az alaptól.

A vgeredmény igazán étvágygerjesztő
A szív alakú mézeskalács helyett mással is próbálkozhatsz

Ha mindezzel elkészültél, egyszerűen süsd meg a tésztát a recept szerint, és már készen is van az egyedi mézeskalács, aminek mindenki a csodájára jár majd. Gyors, mégis gyönyörű!

A blog szerzője más minőségben is elkészítette már a csodás mézeskalácsokat, amihez új receptet is kikísérletezett, ennek receptjét itt olvashatod.

Mézeskalács-koszorú

Ha szeretnél még tovább kísérletezni a mézeskaláccsal, próbáld ki koszorú ötletünket!

Fotók: blissinimages.com

Ezt is szeretjük