Az isteni Kinder Bueno szelet házi receptje
Vaníliás, diós, csokis, sok tejszínhabbal
Szereted a Kinder Bueno csokit? Akkor a sütemény is ízleni fog.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

beauty and style

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Kinder Bueno csokinak szinte lehetetlen ellenállni, így biztosra veheted, hogy az azonos fantázianévre hallgató sütemény sem fog csalódást okozni.

A krémes finomság íze hasonlít a csokiéra, mégis más, de pont ez benne a jó. Készítsd el te is a család nagy örömére!

Kinder Bueno szelet

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg vágott dió
  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál étolaj
  • fél üveg mogyorókrém
  • fél csomag sütőpor
  • háztartási keksz

Hozzávalók a krémhez:

  • 10 dkg csoki
  • 6 tojássárgája
  • 5 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés ideje:

60-70 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét keverd össze a cukorral, és verd fel - nem kell, hogy kemény hab legyen. Add hozzá az étolajat, a sütőporos lisztet, valamint a zsemlemorzsát, és keverd össze alaposan. Egy tepsibe fektess sütőpapírt, és öntsd rá a masszát, ezután hintsd meg dióval, és 180°-ra előmelegített sütőben nagyjából 15 percig süsd. A meleg tésztát kend meg a mogyorókrémmel.

A krém elkészítéséhez keverd össze a tojássárgáját a pudingporral, a liszttel és a tej felével. A maradék tejet a cukorral forrald fel, majd öntsd a tojássárgás masszához, és folyamatos keverés mellett hagyd besűrűsödni.

A kapott krémet felezd meg, és az egyik felébe keverd bele a csokoládét, majd pedig hagyd kihűlni. Amikor már hideg, a szobahőmérsékletű vajat oszd ketté , és gépi habverővel keverd bele a kétfajta krémbe.

A mogyorókrémmel megkent tésztára kend rá a sárga masszát, majd a tejbe mártott háztartási keksszel borítsd be a tetejét. Erre kend rá a csokis krémet, végül a tetejét fedd be a kemény habbá vert tejszínnel. Ízlés szerint apróra tört mogyoróval szórd meg a tetejét.

Egyszerű finomságok

Ha a Kinder Buenónál némileg egyszerűbb édességre vágysz, akkor kukkantsd meg galériánkat!

Fotó: latsiakonyhaja.blogspot.hu

Ezt is szeretjük