A tökéletes mézeskalácsmáz receptje
Így készítették a mézesbábosok
A mézeskalácsmáz elkészítése nem nehéz, ha van egy jó recepted.
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A tökéletes mézeskalács elkészítése nem egyszerű mutatvány, ezért elég bosszantó tud lenni, amikor a kész sütemények tetején a máz szétfolyik, elkenődik, töredezetté válik, hogy csak a leggyakoribb problémákat említsük.
Ennek kiküszöbölése érdekében most egy olyan receptet osztunk meg veled, melynek segítségével aligha lesz ilyen problémád: az arányok tökéletes harmóniájának köszönhetően a mézeskalácsmáz egyszerre lesz fényes és tökéletesen kenhető.
Két variációt is ajánlunk - az egyikkel magát a tésztát lehet csodásan kidekorálni, a másik pedig ihletet adhat, ha nem tudod, milyen mintázattal díszítsd a süteményt.
Mézeskalácsmáz-recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomabb szemcséjű kristálycukor
- 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 1 tojásfehérje
- 1 teáskanál citromlé vagy ecet
Elkészítés ideje:
Tíz perc.
Elkészítés menete:
A kristálycukrot kávédaráló segítségével őröld egészen finom porrá. Azért nem javasoljuk a porcukrot, mert abban esetlegesen maradhatnak nagyobb darabok, amik miatt nem lesz tökéletes a máz. Szórd ehhez hozzá az étkezési keményítőt, és egy egészen sűrűn szőtt szűrön szitáld át a keveréket.
A tojásfehérjét robotgéppel kezdd el felverni, majd amikor már félkemény, adagold hozzá a cukrot, illetve a citromlét vagy ecetet is csorgasd bele. Ettől a massza fehér lesz, térfogatát tekintve is megnő, és már csak annyi dolgod van, hogy habzsákba, vagy habzsák híján egy nejlonzacskóba beletöltsd a mázat. Ha zacskót használsz, csippents le az aljából egy apró részt, és már rajzolhatod is a mintát a mézeskalácsra.
Tetszés szerint egyébként egy kis ételfesték hozzáadásával színes mázat is tudsz készíteni.
Édességek mámorában
Ha szereted az édességet, akkor érdemes a következő aprósütemények receptjét is elmenteni.
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcskenyér
- aszalt gyümölcs
Gyümölcskenyér-alaprecept: így készül a hagyományos, omlós változat

- karácsonyi recept
- karácsonyi sütemény
Az isteni Kinder Bueno szelet házi receptje

- karácsonyi sütemény
- karácsonyi szokás