Gyümölcskenyér-alaprecept: így készül a hagyományos, omlós változat
A gyümölcskenyér alapreceptjét bármivel feldobhatod.

gyumolcskenyer
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcskenyér az egyik legfinomabb és legsokoldalúbb karácsonyi sütemény, hiszen, ha van egy jó alaprecepted, akkor bármilyen finomsággal felturbózhatod.

Mi most ajánlunk egyet, amit bármikor elkészíthetsz, érdemes elmenteni a bevált receptjeid közé!

Gyümölcskenyér alaprecept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor

Tetszés szerinti hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg mandula vagy dió
  • 10 dkg apróra vágott szárított gyümölcs
  • 10 dkg csokoládé feldarabolva

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra.

Add hozzá a tejet, a sütőporral vegyített lisztet, illetve a tetszés szerinti gyümölcsöket, magvakat. Végül a tojásfehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd azt is a tésztába.

Egy őzgerinc formát vajazz ki, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Érdemes kicsit megütögetni a formát, amikor már benne van a massza, hogy sehol ne maradjon levegős. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd picit vedd visszább, és körülbelül 50 percig süsd a gyümölcskenyeret. A sütési idő felétől már érdemes időnként ránézni, nehogy megégjen. Amikor kész, hagyd langyosra hűlni, végül pedig szórd meg porcukorral.

Édességek nagy választéka

Nem tudsz betelni a gyümölcsös karácsonyi finomságokkal? Akkor lapozd át galériánkat is, ahol még több finom receptet találsz!

Ezt is szeretjük