Isteni vaníliakrémes képviselőfánk: a klasszikus recept
Ha hagyományos ízekre vágysz, akkor mindenképpen készítsd el képviselőfánk-receptünket. Isteni!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A képviselőfánk tipikusan olyan édesség, amit az ember inkább csak cukrászdában fogyaszt, hiszen ránézésre nem tűnik éppen egyszerűnek az elkészítése.

Ez így is van, de receptünk segítségével isteni süteményt gyárthatsz minimális erőfeszítéssel. Vágj bele most!

Vaníliakrémes képviselőfánk

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl víz

Hozzávalók a krémhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A vizet forrald fel, és olvaszd fel benne a vajat. Szitáld bele a lisztet, és addig kevergesd, amíg összeáll. Vedd le a tűzről, hagyd egy kicsit hűlni, majd add hozzá a tojásokat és alaposan dolgozd a tésztába. Ha túl forrón kevered bele, akkor a tojás összecsomósodik.

A tökéletes mézeskalács titka

Ha valami egyszerűbben elkészíthetőre vágysz, akkor próbáld ki mézeskalács receptünket!

Egy tepsit vajazz ki vékonyan, és egymástól egészen távolra tegyél diónagyságú halmokat a tésztából, a legjobb ha nyomózsákkal dolgozol. Egy óráig pihentesd, majd 190 fokra előmelegített sütőben süsd meg 30 perc alatt. Ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik!

A krémhez a tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral együtt keverd habosra, és öntsd fel a tejjel. Folytonos keverés mellett addig főzd, amíg a massza elválik a lábas aljától. Ekkor húzd le a tűzről, és óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A kihűlt fánkok alját vágd le, belsejét szedd ki, és az üreget töltsd meg a vaníliás krémmel. A tetejét szórd meg porcukorral, és már fogyaszthatod is.

Házi sütigyár

Ha édesszájú vagy, és szívesen töltöd a szabadidődet sütigyártással, akkor válaszd az ünnep kedvenceit!

Cikkünk megírásában Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Fotó: flickr.com, Frugan

Ezt is szeretjük