Fahéjas gyümölcskenyér recept

Ez a gyümölcskenyér kandírozott gyümölcsdarabokkal és sok-sok porcukorral készül. Korántsem diétás édesség!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcskenyér elkészítése nem sokban különbözik bármilyen kevert tésztájú süteményétől. Csak összekevered a hozzávalókat, beleöntöd a masszát egy őzgerincformába, megsütöd, és már falatozhatod is a mennyei, omlós édességet.

Egy pohár hideg tejjel a gyümölcskenyér tökéletes reggeli vagy uzsonna lehet. Próbáld ki!

Fahéjas gyümölcskenyér csokoládéval

Hozzávalók:

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg kandírozott gyümölcs
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 7 tojás
  • 5 dkg mandula
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál fahéj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés mente:

A kandírozott gyümölcsdarabokat és a mandulát vágd egészen apró darabokra, és keverd a lisztbe. A tojásokat egyesével törd fel, majd a cukorral keverd őket habosra. A sütőport és a vaníliás cukrot vegyítsd a lisztbe, és az olvasztott vajjal, a fahéjjal, valamint a citromhéjjal dolgozd össze.

Egy őzgerinc formát vajazz és lisztezz ki, majd öntsd bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 30-40 percet. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor fedd le alufóliával. Amikor kész, a tésztát óvatosan borítsd ki a formából, és hagyd kihűlni. Csak ezután szórd meg alaposan porcukorral.

Ünnepi finomságok

Még több karácsonyi süteményreceptért nézd végig gyűjteményünket! Itt az összes kedvencedet megtalálod.

Top 10 karácsonyi sütemény recepttel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cikkünk megírásában Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük