Fahéjas gyümölcskenyér recept
Ez a gyümölcskenyér kandírozott gyümölcsdarabokkal és sok-sok porcukorral készül. Korántsem diétás édesség!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcskenyér elkészítése nem sokban különbözik bármilyen kevert tésztájú süteményétől. Csak összekevered a hozzávalókat, beleöntöd a masszát egy őzgerincformába, megsütöd, és már falatozhatod is a mennyei, omlós édességet.

Egy pohár hideg tejjel a gyümölcskenyér tökéletes reggeli vagy uzsonna lehet. Próbáld ki!

Fahéjas gyümölcskenyér csokoládéval

Hozzávalók:

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg kandírozott gyümölcs
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 7 tojás
  • 5 dkg mandula
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál fahéj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés mente:

A kandírozott gyümölcsdarabokat és a mandulát vágd egészen apró darabokra, és keverd a lisztbe. A tojásokat egyesével törd fel, majd a cukorral keverd őket habosra. A sütőport és a vaníliás cukrot vegyítsd a lisztbe, és az olvasztott vajjal, a fahéjjal, valamint a citromhéjjal dolgozd össze.

Egy őzgerinc formát vajazz és lisztezz ki, majd öntsd bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 30-40 percet. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor fedd le alufóliával. Amikor kész, a tésztát óvatosan borítsd ki a formából, és hagyd kihűlni. Csak ezután szórd meg alaposan porcukorral.

Ünnepi finomságok

Még több karácsonyi süteményreceptért nézd végig gyűjteményünket! Itt az összes kedvencedet megtalálod.

Cikkünk megírásában Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük