Fahéjas gyümölcskenyér recept
Ez a gyümölcskenyér kandírozott gyümölcsdarabokkal és sok-sok porcukorral készül. Korántsem diétás édesség!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcskenyér elkészítése nem sokban különbözik bármilyen kevert tésztájú süteményétől. Csak összekevered a hozzávalókat, beleöntöd a masszát egy őzgerincformába, megsütöd, és már falatozhatod is a mennyei, omlós édességet.

Egy pohár hideg tejjel a gyümölcskenyér tökéletes reggeli vagy uzsonna lehet. Próbáld ki!

Fahéjas gyümölcskenyér csokoládéval

Hozzávalók:

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg kandírozott gyümölcs
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 7 tojás
  • 5 dkg mandula
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál fahéj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés mente:

A kandírozott gyümölcsdarabokat és a mandulát vágd egészen apró darabokra, és keverd a lisztbe. A tojásokat egyesével törd fel, majd a cukorral keverd őket habosra. A sütőport és a vaníliás cukrot vegyítsd a lisztbe, és az olvasztott vajjal, a fahéjjal, valamint a citromhéjjal dolgozd össze.

Egy őzgerinc formát vajazz és lisztezz ki, majd öntsd bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 30-40 percet. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor fedd le alufóliával. Amikor kész, a tésztát óvatosan borítsd ki a formából, és hagyd kihűlni. Csak ezután szórd meg alaposan porcukorral.

Ünnepi finomságok

Még több karácsonyi süteményreceptért nézd végig gyűjteményünket! Itt az összes kedvencedet megtalálod.

Cikkünk megírásában Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük