Így készül az eredeti vargabéles
Isteni túrós finomság
A vargabéles az egyik legkönnyebben elkészíthető túrós édesség. Próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Így készíts házilag highlightert csupán 3 összetevőből: életre kelti a bőröd »

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vargabéles tulajdonképpen a túrós rétes gazdagabb kiadása, ugyanakkor elkészítése sokkal egyszerűbb.

Nem kell feltekerni, így nem fenyeget az a veszély, hogy a vékony lapok elszakadnak. Vagyis, ha nem vagy konyhatündér, akkor is könnyen el tudod készíteni. Sok-sok porcukorral a legfinomabb!

Vargabéles

Hozzávalók:

  • 40 dkg túró
  • 25 dkg széles metélt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag réteslap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • zsemlemorzsa

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A túrót egy villa segítségével törd át, majd add a tojásos keverékhez. A citrom lereszelt héját, a mazsolát, valamint a tejfölt is keverd a masszához, végül a keményre vert tojásfehérjét is óvatosan forgasd bele.

A metéltet sós, forró vízben főzd ki. Öblítsd át bő, hideg vízzel, és hagyd lecsepegni. A vajat olvaszd fel, és a felét keverd óvatosan a tésztához, majd add hozzá a túrós keveréket is. Egy tepsibe fektess bele két réteslapot, mindkettő tetejét kend át vajjal, illetve szórd meg zsemlemorzsával. Oszlasd el rajtuk egyenletesen a túrós keveréket, majd az egészre fektess újabb két lapot, a tetejét a megmaradt vajjal kend át.

Melegítsd fel a sütőt 160 fokra, és körülbelül fél óra alatt süsd a vargabélest aranysárgára. Ha kész, hagyd pihenni kicsit, végül vágd nagyobb kockákra, és hintsd meg porcukorral.

Még több sütemény!

A karácsony többek között a finomabbnál finomabb süteményekről szól. Készítsd el őket te is!

Kép: coquinaris.wordpress.com

Ezt is szeretjük