Csupa csokis fatörzs torta
Az édesszájúak kedvence
A fa törzsére hajazó torta nagy kedvenc az édességfüggők körében. Ha te sem tudsz ellenállni a csokinak, próbáld ki receptünket!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsonyi fatörzs igen népszerű Franciaországban, ahol bûche de noëlnek hívják.

A tél közepén tartott ünnepekre nagy hasábfákat vittek be a házba, és eltüzelték őket - gyakran úgy díszítették ezt a süteményt, hogy hasonlítson a fatörzsre.

Fatörzs

Hozzávalók:

  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a csokoládés vajkrémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 evőkanál meleg víz
  • 1 evőkanál kakaópor

Hozzávalók a csokis töltelékhez:

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1,5 evőkanál porcukor

Melegítsd elő a sütőt fokra. Válaszd szét a tojásokat, egyik tálba tedd a fehérjéket, másikba a sárgájákat. Keverd habosra a cukrot a tojások sárgájával, amíg halvány és sűrű nem lesz. Keverd bele az őrölt mandulát, a lisztet és a sütőport.

Habverővel verd fel a tojások fehérjét, amíg kemény nem lesz. Akkor van kész, ha felemeled a habverőt, és a hab szilárd halmokban tapad rá. Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét a mandulás egyvelegbe, és öntsd bele a tepsibe. Süsd 20-25 percig, amíg meg nem szilárdul.

Ezután hagyd a tésztát a tepsiben tíz percig. Takard le egy tiszta konyharuhával, majd tedd be egy órára a hűtőszekrénybe. A vajkrémhez keverd habosra a vajat és a porcukrot egy tálban, hogy sima krémet kapj. Add hozzá a kakaóport és a vizet.

A töltelékhez verd fel a tejszínt. Keverd bele a kakaóport, és szórd hozzá a cukrot is. Vedd ki a tésztát a hűtőszekrényből, és késsel vágd körbe a széleknél. Szitálj kevés porcukrot a munkafelületre, és borítsd ki rá a piskótalapot. Húzd le róla a sütőpapírt, és kend rá a csokis-tejszínes tölteléket. Óvatosan tekerd. Emeld rá egy tálra, végül kend rá a felgöngyölt tekercsre a csokoládés vajkrémet. Villával alakítsd ki a kéregre emlékeztető mintát.

Cikkünk megírásában Catherine Atkinson-Fiona Patchett Nagy sütiskönyv gyerekeknek című műve segített, mely a Szalay Kiadó gondozásában jelent meg.

Blog.hu ajánló