Rumos hólabdák

Mennyei, ehető hógolyók

Gondold újra a a kókuszgolyót az ünnep alkalmával, és készíts isteni rumos hólabdákat, a felnőttek nagy örömére!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Habár általában az egyszerűen és gyorsan elkészíthető kókuszgolyók veszik át az uralmat a karácsonyi forgatagban, itt az ideje, hogy valami mással is megpróbálkozz. A rummal ízesített, fehér golyóbisok biztosan ízleni fognak.

Csak formázz gömböket, süsd ki őket, és kínáld körbe a vendégeket, persze, szigorúan csak a felnőtteket!

Rumos hólabda

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál rum
  • 1 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • olaj

A lisztet a vajjal morzsold el, add hozzá az élesztőt, majd a tojássárgájával, a rummal és csipetnyi sóval jól dolgozd össze. A rétestészta-keménységű tésztát formáld cipóba, és legalább fél órán át pihentesd. Ezután késfokvastagságúra nyújtsd ki, és derelyemetszővel vágd ujjnyi széles csíkokra.

A csíkokat egyenként, laza mozdulatokkal formázd gömb alakúvá, és bő, forró olajban süsd aranysárgára. Az olajból kiemelve szalvétán csepegtesd le, majd porcukorban meghempergetve kínáld - szigorúan csak felnőtteknek.

Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.

Így készül a tökéletes mézeskalács

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük