Rumos hólabdák
Mennyei, ehető hógolyók
Gondold újra a a kókuszgolyót az ünnep alkalmával, és készíts isteni rumos hólabdákat, a felnőttek nagy örömére!

Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Farmerdivat 2020-ban: a lezser, múltidéző fazonok népszerűbbek, mint valaha »

A kék szín most nemcsak ruhában divatos: így készíts csodás szemsminket vele »

A legszebb kézitáskák árral, lelőhellyel: a 80-as évek kedvenc táskafazonja a legdivatosabb idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habár általában az egyszerűen és gyorsan elkészíthető kókuszgolyók veszik át az uralmat a karácsonyi forgatagban, itt az ideje, hogy valami mással is megpróbálkozz. A rummal ízesített, fehér golyóbisok biztosan ízleni fognak.

Csak formázz gömböket, süsd ki őket, és kínáld körbe a vendégeket, persze, szigorúan csak a felnőtteket!

Rumos hólabda

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál rum
  • 1 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • olaj

A lisztet a vajjal morzsold el, add hozzá az élesztőt, majd a tojássárgájával, a rummal és csipetnyi sóval jól dolgozd össze. A rétestészta-keménységű tésztát formáld cipóba, és legalább fél órán át pihentesd. Ezután késfokvastagságúra nyújtsd ki, és derelyemetszővel vágd ujjnyi széles csíkokra.

A csíkokat egyenként, laza mozdulatokkal formázd gömb alakúvá, és bő, forró olajban süsd aranysárgára. Az olajból kiemelve szalvétán csepegtesd le, majd porcukorban meghempergetve kínáld - szigorúan csak felnőtteknek.

Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük