Gyümölcsös püspökkenyér dióval és csokival
Nem csak a mákos és diós bejgli lehet a karácsonyi desszert része. Süss gyümölcskenyeret!

Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Reszelés nélkül megszabadít a bőrkeményedéstől és babapuhává teszi a talpakat: kipróbáltuk, mit tud a hámlasztó zokni »

Durván feszesíti a combokat, és a feneket is feljebb tolja ez a torna: 15 perc pilates a tónusos lábakért »

Ugyanazt az egyszerű ruhát viseli 20 alkalommal ez a nő, és senkinek sem tűnik fel: nőies megjelenés alapdarabokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A püspökkenyér hajdanán igazi karácsonyi desszert volt, mára azonban egyre inkább kezd kikopni a köztudatból. Elevenítsd fel a régi hagyományokat, és a bejgli mellé készíts egy rúd, mindenféle földi jóval megszórt, édes kenyeret is.

Vendégváró finomságnak is tökéletes, de vacsoraként, egy pohár hideg tejjel sem utolsó.

Püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg aszalt gyümölcs
  • 5 tojás
  • 2 dl tej

A lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, a dióval, valamint az aszalt gyümölccsel keverd össze. A tojásokat mosd meg alaposan, majd válaszd ketté őket.

A sárgákat a cukorral keverd habosra, és szitáld bele a lisztes keveréket. Adagold hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni.

A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a sütimasszába. Egy őzgerincformát vajazz ki, szórd be liszttel, majd öntsd bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és addig süsd a süteményt, míg aranybarnára pirul.

Ezt is szeretjük