Gyümölcsös püspökkenyér dióval és csokival
Nem csak a mákos és diós bejgli lehet a karácsonyi desszert része. Süss gyümölcskenyeret!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A püspökkenyér hajdanán igazi karácsonyi desszert volt, mára azonban egyre inkább kezd kikopni a köztudatból. Elevenítsd fel a régi hagyományokat, és a bejgli mellé készíts egy rúd, mindenféle földi jóval megszórt, édes kenyeret is.

Vendégváró finomságnak is tökéletes, de vacsoraként, egy pohár hideg tejjel sem utolsó.

Püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg aszalt gyümölcs
  • 5 tojás
  • 2 dl tej

A lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, a dióval, valamint az aszalt gyümölccsel keverd össze. A tojásokat mosd meg alaposan, majd válaszd ketté őket.

A sárgákat a cukorral keverd habosra, és szitáld bele a lisztes keveréket. Adagold hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni.

A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a sütimasszába. Egy őzgerincformát vajazz ki, szórd be liszttel, majd öntsd bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és addig süsd a süteményt, míg aranybarnára pirul.

Ezt is szeretjük