Puha, omlós mézespuszedli
Ha már unod a mézeskalácsot
Mielőtt a mézeskalács divatba jött, a háziasszonyok mézespuszedlit sütöttek. Nosztalgiázz te is!

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézzel készült sütemények nagy karácsonyi kedvencek, de ha már belefulladsz a különböző alakzatú mézeskalácsokba, akkor készíts mézespuszedlit!

A fehér mázzal bevont barna sütemények legalább annyira közkedveltek, mint a kalácsformák, és legalább annyira finomak is. Próbáld ki receptünket!

Mézespuszedli

Hozzávalók:

  • 50 db ostya
  • 25 dkg barna cukor
  • 20 dkg méz
  • 20 dkg darált mogyoró
  • 12,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg kockákra vágott cukrozott narancshéj
  • 7,5 dkg kockákra vágott cukrozott citromhéj
  • 7,5 dkg aprított mandula
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál fahéj fél csomag sütőpor
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • késhegynyi kardamom
  • késhegynyi szerecsendió
  • késhegynyi fahéj

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

A tojásokat a barna cukorral keverd krémesre. Add hozzá a lisztet, a mandulát, a mogyorót, a narancs- és citromhéjat, a fahéjat, a sütőport, valamint a többi fűszert, és alaposan keverd össze. Végül keverd hozzá a mézet is.

Két evőkanál segítségével tegyél halmocskákat az ostyákra, nedves ujjal formázd meg, majd tedd őket egy sütőpapírral borított tepsire. A puszedliket hagyd 12 órán keresztül száradni, majd 160 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig süsd

A porcukrot és a citromlevet keverd össze alaposan, és amikor kihűltek a puszedlik, akkor kend meg őket a masszával. Várd meg, amíg megdermed rajtuk a máz.

Cikkünk megírásában a Gina Greifenstein Karácsonyi aprósütemények című könyve segített, mely a Holló és Társa Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük