Puha, omlós mézespuszedli
Ha már unod a mézeskalácsot
Mielőtt a mézeskalács divatba jött, a háziasszonyok mézespuszedlit sütöttek. Nosztalgiázz te is!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézzel készült sütemények nagy karácsonyi kedvencek, de ha már belefulladsz a különböző alakzatú mézeskalácsokba, akkor készíts mézespuszedlit!

A fehér mázzal bevont barna sütemények legalább annyira közkedveltek, mint a kalácsformák, és legalább annyira finomak is. Próbáld ki receptünket!

Mézespuszedli

Hozzávalók:

  • 50 db ostya
  • 25 dkg barna cukor
  • 20 dkg méz
  • 20 dkg darált mogyoró
  • 12,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg kockákra vágott cukrozott narancshéj
  • 7,5 dkg kockákra vágott cukrozott citromhéj
  • 7,5 dkg aprított mandula
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál fahéj fél csomag sütőpor
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • késhegynyi kardamom
  • késhegynyi szerecsendió
  • késhegynyi fahéj

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

A tojásokat a barna cukorral keverd krémesre. Add hozzá a lisztet, a mandulát, a mogyorót, a narancs- és citromhéjat, a fahéjat, a sütőport, valamint a többi fűszert, és alaposan keverd össze. Végül keverd hozzá a mézet is.

Két evőkanál segítségével tegyél halmocskákat az ostyákra, nedves ujjal formázd meg, majd tedd őket egy sütőpapírral borított tepsire. A puszedliket hagyd 12 órán keresztül száradni, majd 160 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig süsd

A porcukrot és a citromlevet keverd össze alaposan, és amikor kihűltek a puszedlik, akkor kend meg őket a masszával. Várd meg, amíg megdermed rajtuk a máz.

Cikkünk megírásában a Gina Greifenstein Karácsonyi aprósütemények című könyve segített, mely a Holló és Társa Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük