Ártalmatlannak hitt mondatok, melyeket egy pár sem mondhatna - Megölik a szerelmet, és szétrombolják a kapcsolatot

Jelentéktelen apróságnak tűnhet néhány mondat, pedig hosszútávon képesek szétzilálni a párkapcsolatokat.

Tiltott mondatok a kapcsolatban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szerelem, amennyi boldogsággal jár, annyi fájdalommal társulhat sokszor. Két ember akármennyire szereti is egymást, akadnak olyan helyzetek, amikor borzasztóan megbántják a másikat. A veszekedések minden párnál természetesek, és sokszor akár jótékonyak is tudnak lenni, ha igazán túl tudják magukat tenni rajtuk a felek, és képesek megbeszélni, megoldani a problémákat.

Ezeknél sokszor nagyobb károkat okoznak azok az ártalmatlannak hitt mondatok, melyek hosszútávon, alattomosan rombolják szét a kapcsolatot, úgy, hogy a pár nem is sejti. A következő kijelentéseket ezért senkinek sem szabadna mondania a partnerének.

„Ez mind a te hibád!”

Egy párkapcsolatban a feleknek össze kell dolgozniuk, nem pedig egymás ellen fordulniuk. Néha előfordulhat, hogy kicsúszik valamelyik fél száján egy-egy hibáztató mondat, de, ha túl gyakran fogják a gondokat a másikra, az lassan tönkreteszi a szerelmet. Fontos elkerülni az ujjal mutogatást, illetve közösen megoldani a problémákat. Ha pedig tényleg elrontott valamit, vagy fájdalmat okozott a másik, jobb ötlet nyugodtan, őszintén elmondani neki az érzéseket.

„Bezzeg az exem...”

Az exek a legtöbb kapcsolatban kényes témát jelentenek. Persze, kell beszélni egy idő után az elmúlt kapcsolatokról, de a hasonlítgatást el kell kerülni. Senkinek sem szabadna azt hallania a párjától, hogy „bezzeg az exem ezt is megtette értem”, de minden ehhez hasonló mondat is tiltott, ha boldog és hosszú szerelemre vágyik valaki. Ezek azt éreztetik a partnerrel, hogy nem elég jó, és arra is engedik következtetni, hogy a párja még mindig érez valamit az exe iránt, ami pedig hosszútávon szakításhoz vezethet.

„Semmit nem tudsz rendesen megcsinálni”

A legveszélyesebb kapcsolatromboló tényezők közé tartozik az is, ha valaki gyakran kijelenti a másiknak, hogy mindent rosszul csinál. Egyrészt, aki mondja, az is elhiszi egy idő után, hogy a partnere teljesen alkalmatlan a legapróbb dolgokra is, így gyorsan kiábrándul belőle, másrészt pedig teljesen összetöri és megsemmisíti a másik önbizalmát, önbecsülését. Így egy párkapcsolat sem tart sokáig.

„Ha szeretsz, megteszed ezt értem”

A zsarolásnak nem szabadna jelen lennie az egészséges kapcsolatokban. Ha valaki úgy próbálja rávenni valamire a párját, hogy hozzáteszi, „ha szeretsz, akkor megteszed”, az rendkívül manipulatív, és egyáltalán nem igazságos megoldás. Hatalmas nyomást helyez a másikra, és olyan dolgok megtételére kényszeríti, amiket nem akar. Ez pedig hosszútávon szintén káros a szerelemre.

Ezt is szeretjük