Te vagy az igazi a párodnak?

4 csalhatatlan jel, amiből kiderülhet

Valóban a számodra ideális férfi a párod? A viselkedése biztosan elárulja, hogy mit gondol rólad.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Abban már biztos vagy, hogy épp ő az, akit elképzeltél magad mellé, ám hiába várod, hogy kimondja, hasonlóképpen érez irántad? Na, de akkor honnan tudhatod, hogy a számodra valóban ideális férfi a párod? Csak figyeld, hogyan viselkedik veled!

Az első és legfontosabb szempont, képes-e lemondani bármiről is érted. És most nem elsősorban a téged kizáró, illetve a közös programjaitokat olykor megzavaró péntek esti sörözésre gondoltam a haverjaival, vagy a hétvégi focira.

Kölcsönösség és igazmondás

Ezek éppúgy hozzátartozhatnak ugyanis az elköteleződését segítő szabadságérzetéhez, mint ahogy neked sem kell kidobnod az életedből miatta a hobbidat vagy a barátnőidet. A párkapcsolattá változó szerelem összecsiszolódási folyamatában azonban mindkét fél hoz áldozatokat. Az egyensúlyon legyen a hangsúly, amennyit ő ad hozzá a viszonyotok működőképességhez, legalább annyit tegyél hozzá te is. Azt várd el tehát tőle, amit te is vállalsz, no meg teljesítesz.

Mindehhez nélkülözhetetlen a nyitottság és relatív őszinteség. Nem kell minden apró részletet mindig kitárgyalnotok, azaz lehetnek saját történeteitek, sőt, akár apróbb titkaitok is, ám a lényeges közös dolgaitokat illetően nincs pardon. Nem fogod hazugságon kapni, ha valóban fontos vagy számára.

Hosszú távra gondolkodik

Nem hinném, hogy már az első randevúitokon arról kellene beszélgetnetek, vajon ki hány gyereket szeretne, no meg milyen nevet adna, ha fiú születik, és milyet, ha lány.

12 jel, hogy hosszú távon számíthatsz a pasira

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezzel ugyanis kimaradna a szerelem egy nagyon fontos, ismerkedős fázisa, a bizonytalanságával együtt is magával ragadó szenvedélyé, amikor minden mindegy, csupán az a fontos, hogy minél többet együtt lehessetek. Ha azonban túl hosszú időre ragadtok meg ezen a szinten, kezdj el gyanakodni.

Mert a férfiak is szeretnek tervezgetni, legalábbis nem tiltakoznak ellene, amennyiben komolyan veszik a helyzetet. Ha eljutottatok odáig, hogy a jövőbeni dolgaiba téged is belekalkulál - méghozzá önként, és nem a követelőző keresztkérdéseid hatására -, az akár azt is jelentheti, el tudja képzelni, hogy leélje veled az éltét.

Nincs titkos elvárás

A családállítás módszere úgy tapasztalja, az az ideális, ha az apa fia veszi el az anya lányát. Nem pedig az apa lánya megy hozzá az anya fiához. Mit is jelent mindez? Akkor igazán működőképes hosszú távon is egy kapcsolat, ha mindkét fél megfelelő viszonyban van a szüleivel - ez ne legyen se túl szoros, se pedig elutasító. Képesnek kell lenni elfogadni az azonos nemű szülőt  - a lánynak az anyját, a fiúnak az apját -, és lemondani a másikról. Így lesz felnőtt nő a lányból, és felnőtt férfi a fiúból, ez az egyenrangú párkapcsolat egyik legfontosabb feltétele.

Ilyenkor ugyanis nincs rejtett szempont és eltitkolt elvárás a háttérben: például nem a gyerekkorból hiányzó szeretetet akarod megkapni épp tőle, ő pedig nem az anyja mását keresi majd benned. Megnyugodhatsz, ha azt tapasztalod, nem fut el a konfliktusaitok elől, inkább azok megoldására törekszik. És ez nem azt jelenti, hogy szeretne megváltoztatni, számára ideálisra formálni téged. Úgy lehetsz ugyanis a valóban igazi társa, ha elfogad épp olyannak, amilyen vagy. Ez a felnőtt, egyenrangú hozzáállás azonban visszajár: neked is úgy kelljen, hogy alapvetően talán soha nem fog megváltozni.

Valóban téged akar

A családállítás módszerének létrehozója, Bert Hellinger azt vallja: a szerelem vak, a szeretet éber. Azaz egy valódi párkapcsolat mélységében egészen más, mint hogy egyszerűen a szerelem meghosszabbításának tekintsük. Kicsit inkább olyan, mint egy sikeres vállalkozás, dolgozni kell érte, és a fejlődést olykor tudatosan is irányítani.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Minden ott kezdődik persze, hogy a párod képes-e elköteleződni, ráérez-e arra, mikor kell kimondanotok, hogy együtt folytatjátok az életeteket tovább. Az előbbiekből következően, valóban téged akar, ha eljut a tervezésig, és felnőtt férfiként nem habozik majd megvalósítani a vágyait. Ha te vagy az igazi számára, hajlandó leszel feltételek nélkül követni őt ezen az úton, és ha ő számodra az igazi, cserébe mindent megtesz majd azért, hogy megtaláld a közös életetekben mindazt, amitől önmagad maradhatsz, no meg amire vágysz, legyen szó épp a karrieredről vagy az anyaságról, és így tovább.

OLVASD EL EZT IS!

ferfi munkatars
  • társ
  • családállítás

- Megbántam az eljegyzést

Ezt is szeretjük